Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong Di KPDRM 2023

Jawatan Kosong Di KPDRM 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di KPDRM 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di KPDRM 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Eksekutif Ar-Rahnu
 • Tarikh Tutup Permohonan: 31 Julai 2023 (Isnin)
 • Majikan: Koperasi Polis Diraja Malaysia (KPDRM)
 • Lokasi Penempatan: Cawangan Ar-Rahnu KPDRM, Sungai Besi, Kuala Lumpur
 • Jumlah Kekosongan: 1

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di KPDRM 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia berumur 25 – 35 tahun (calon-calon yang mempunyai pengalaman bekerja di organisasi yang melaksanakan operasi Ar-Rahnu mestilah tidak melebihi 40 tahun).
 2. Memiliki kelulusan peringkat Ijazah Sarjana / Sarjana Muda (keutamaan dalam bidang Pengurusan Perniagaan / Syariah / Pemasaran / Perakaunan / Kewangan / Perbankan Islam) atau yang setaraf dengannya dari Institusi Pengajian Tinggi yang diiktiraf Kerajaan.
 3. Memiliki kelulusan peringkat SPM atau setaraf dengannya dengan kepujian dalam Bahasa Malaysia dan Matematik / Matematik Tambahan / Prinsip Akaun serta lulus dalam tiga mata pelajaran lain.
 4. Mempunyai sekurang-kurangnya empat (4) tahun pengalaman bekerja di syarikat yang menjalankan aktiviti Ar-Rahnu adalah satu kelebihan dan akan diberi keutamaan.
 5. Mempunyai daya kepimpinan yang tinggi dan berkeupayaan bekerja di bawah tekanan serta mampu bekerja secara berdikari termasuk menyelesaikan masalah dengan penyeliaan minimum.
 6. Memiliki kemahiran interpersonal dan komunikasi yang baik di semua peringkat dan mempunyai kemahiran dalam penggunaan komputer / internet.
 7. Mempunyai integriti yang tinggi dan berkeupayaan bekerja di bawah tekanan serta sentiasa bersedia melaksanakan tugasan di luar pejabat.

Cara Memohon

Borang permohonan boleh diperolehi di Cawangan Sumber Manusia (CSM), Tingkat 10, Bangunan Koperasi Polis, No. 1, Jalan Sulaiman, 50000 Kuala Lumpur.

Borang yang telah lengkap beserta salinan sijil-sijil dan lain-lain dokumen berkaitan hendaklah dikemukakan ke CSM seperti alamat di atas atau melalui email di [email protected] pada atau sebelum jam 3.00 petang, 31 Julai 2023.

Permohonan yang diterima selepas tarikh di atas tidak akan diberi pertimbangan.

Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di KPDRM 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di KPDRM 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di MAIWP 2023, Jawatan Kosong Di UPTM 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di KPDRM 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More