Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong Di MITI 2023

Jawatan Kosong Di MITI 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Apa Itu MITI?

Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) adalah salah satu kementerian di Malaysia yang bertanggungjawab untuk memajukan sektor perdagangan dan industri dalam negeri, serta mempromosikan perdagangan internasional.

Kementerian ini memiliki tanggungjawab utama dalam menyusun dan melaksanakan kebijakan perdagangan dan industri, serta menjaga kepentingan Malaysia dalam hubungan perdagangan dengan negara-negara lain.

Beberapa tugas dan fungsi utama dari MITI adalah

 • Menyusun dan melaksanakan kebijakan nasional dalam bidang perdagangan dan industri.
 • Mendorong pengembangan dan pertumbuhan sektor industri dalam negeri.
 • Memfasilitasi investasi asing dan domestik untuk memajukan sektor industri di Malaysia.
 • Memfasilitasi eksport dan import untuk mempromosikan perdagangan internasional Malaysia.
 • Meningkatkan kesejahteraan rakyat melalui peningkatan lapangan kerja dan pertumbuhan ekonomi yang berkelanjutan.

MITI juga bertanggungjawab atas beberapa agensi dan badan di bawah naungan kementerian, seperti Perbadanan MIDA (Malaysian Investment Development Authority), Jabatan Pengangkutan Jalan, dan Kementerian Wilayah Persekutuan dan Pembangunan Pedesaan.

Justeru, kepada yang berminat dan berkelayakan boleh ikuti maklumat lanjut berkaitan dengan Jawatan Kosong Di MITI 2023 dibawah.

Maklumat Jawatan Kosong Di MITI 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di MITI 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

 1. Pegawai Tadbir Gred N41 (Khidmat Pengurusan & Substantif)
 2. Pembantu Tadbir Gred N19
 • Tarikh Tutup Permohonan: 18 September 2023 (Isnin)
 • Kementerian / Jabatan: Kementerian Pelaburan, Perdagangan Dan Industri (MITI)
 • Taraf Jawatan: Kontrak

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di MITI 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Syarat-syarat kelayakan akademik mengikut jawatan yang lebih terperinci tidak dinyatakan tetapi anda boleh mendapatinya pada laman sesawang rasmi MITI (jika ada).

Cara Memohon

Permohonan boleh dibuat secara atas talian (online) melalui ePengambilan MITI sebelum atau pada 18 September 2023. Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di MITI 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di MITI 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di JABATAN AUDIT NEGARA 2023, Jawatan Kosong Di KEJORA 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di MITI 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More