Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023

Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Penolong Jurutera Gred JA29 (Elektrik)
 • Tarikh Tutup Permohonan: 20 Oktober 2023 (Jumaat)
 • Jabatan / Kementerian: Parlimen Malaysia
 • Taraf Jawatan: Kontrak
 • Jadual Gaji: RM1,549.00 – RM5,701.00
 • Jumlah Kekosongan: 1

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih daripada 35 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Memiliki Sijil dalam bidang kejuruteraan (elektrik) yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
 4. Memiliki Diploma dalam bidang kejuruteraan (elektrik) yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi Pengajian Tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; dan
 5. Mendapat kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) / Sijil Vokasional Malaysia (SVM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
 6. Hanya calon yang telah memperoleh Sijil / Diploma dalam bidang Kejuruteraan Elektrik yang diiktiraf dan disahkan oleh senat / jawatankuasa berkaitan pada atau sebelum tarikh tutup iklan permohonan jawatan ini layak memohon selaras dengan syarat skim perkhidmatan; dan
 7. Telah lengkap divaksin.

Cara Memohon

Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang boleh dimuat turun secara online di Portal Rasmi Parlimen Malaysia sebelum tarikh tutup permohonan.

Permohonan daripada Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan 17 Bab ‘A’ Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan) 2012.

Borang permohonan yang lengkap hendaklah disertakan satu (1) keping gambar terkini berukuran pasport (tidak dikembalikan), resume, salinan MyKad, salinan Sijil Kelahiran, salinan Kelulusan Akademik, salinan Sijil Berhenti Sekolah serta dokumen sokongan yang berkaitan.

Semua salinan dokumen tersebut hendaklah ditandatangani dan diperakui sah oleh Pegawai Kerajaan dari Kumpulan Pengurusan dan Profesional (Gred 41 ke atas).

Borang permohonan yang lengkap perlu dihantar ke alamat seperti berikut:

KETUA PENTADBIR PARLIMEN MALAYSIA
BANGUNAN PARLIMEN
ARAS 4, BLOK AHLI PARLIMEN DAN PENTADBIRAN
JALAN PARLIMEN
50680 KUALA LUMPUR
(u.p.: Seksyen Pengurusan Sumber Manusia dan Inovasi

Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di JBG Oktober 2023, Jawatan Kosong Di PKPS Oktober 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di Parlimen Malaysia Oktober 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More