Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Banyak Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023

Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

 1. PROFESOR VK7
  • Jadual Gaji: RM7,676 – RM 20,592
 2. PROFESOR MADYA DM53
  • Jadual Gaji: RM6,162 – RM 13,235
 3. PENSYARAH KANAN DM51
  • Jadual Gaji: RM5,855 – RM12,445
 4. PENSYARAH DM45
  • Jadual Gaji: RM3,070 – RM11,095
 • Tarikh Tutup Permohonan: 21 Jun 2023 (Rabu)
 • Lokasi Penempatan: UITM Cawangan Melaka

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia.
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang – kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 • Kelayakan lantikan ke Gred DM45 adalah:
 1. Keutamaan diberikan kepada calon yang memiliki kelayakan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D);
 2. Ijazah Sarjana dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi – institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan ialah pada Gred DM45 : RM3,070.00); atau
 3. Ijazah Sarjana Muda Seni Bina atau Diploma Lanjutan dalam bidang berkenaan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi – institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta telah berdaftar penuh dengan Lembaga Arkitek Malaysia (Gaji permulaan ialah pada Gred DM45: RM3,070.00); atau
 4. Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan ialah pada Gred DM45 : RM3,380.37)
 • Kelayakan lantikan ke Gred DM51 adalah:
 1. Mempunyai kelayakan seperti kelayakan lantikan ke Gred DM45; dan
 2. Membuktikan tahap kecemerlangan akademik yang istimewa mutunya; dan
 3. Mempunyai pengalaman berkaitan yang luas dalam bidang – bidang yang berkenaan (Gaji permulaan ialah pada Gred DM51: RM5,855.00)
 • Kelayakan lantikan ke Gred DM53 (PROFESOR MADYA) adalah:
 1. Mempunyai kelayakan seperti kelayakan lantikan ke Gred DM45; dan
 2. Membuktikan tahap kecemerlangan akademik yang sangat istimewa mutunya; dan
 3. Mempunyai pengalaman berkaitan yang luas dalam bidang – bidang yang berkenaan (Gaji permulaan ialah pada Gred DM53: RM6,162.00)
 • Kelayakan lantikan ke Gred KHAS C (PROFESOR) adalah:
 1. Mempunyai kelayakan seperti kelayakan lantikan ke Gred DM45; dan
 2. Membuktikan tahap kecemerlangan akademik yang terkemuka mutunya; dan
 3. Mempunyai pengalaman berkaitan yang luas dalam bidang – bidang yang berkenaan (Gaji permulaan ialah pada Gred Khas C: RM7,676.00)

Cara Memohon

Permohonan Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 hendaklah dibuat menggunakan Borang Perjawatan UiTM yang boleh diperolehi dengan melayari laman sesawang UiTM Cawangan Melaka.

Setiap permohonan Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 mestilah disertai bersama SALINAN DOKUMEN berikut yang telah DISAHKAN iaitu:

 1. Kad Pengenalan Calon, Ibu & Bapa
 2. Sijil Kelahiran Calon, Ibu & Bapa
 3. Sijil SPM / MCE, HSC / STPM atau setaraf
 4. Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, Doktor Falsafah (Ph.D) (Skrol dan Transkrip Akademik Terperinci)
 5. Surat Pengiktirafan Kelayakan Akademik
 6. Surat Pengesahan Perkhidmatan dari majikan sedia ada / terdahulu untuk mengambil kira pengalaman kerja / penetapan gaji
 7. Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini (bagi kakitangan kerajaan / Badan Berkanun /separa kerajaan yang sedang berkhidmat) dan Laporan Prestasi Tahunan

Sila kemukakan DOKUMEN yang dinyatakan melalui link Google Form yang telah disediakan.

Selepas itu, pemohon hendaklah mengemukakan BORANG PERMOHONAN ASAL (melalui pos) kepada:

TIMBALAN PENDAFTAR KANAN
PEJABAT PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN MELAKA
KM 26 JALAN LENDU
78000 ALOR GAJAH
MELAKA

Calon – calon yang berkelayakan Ijazah Sarjana hendaklah memiliki CGPA 3.00 ke atas / Kelas Kedua Tinggi / Mumtaz / Jayyid Jiddan atau yang setaraf di peringkat Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana.

Borang atau dokumen yang tidak lengkap, tidak jelas dan kabur tidak akan diproses. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di Suruhanjaya Pelabuhan 2023, Jawatan Kosong Di Perbadanan Aset Keretapi 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di UITM Jun 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More