Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024

Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan dan dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah.

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024

Maklumat Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 ini adalah seperti ketetapan berikut:

JawatanTaraf JawatanJumlah KekosonganJumlah SimpananJadual GajiKeperluan BidangTarikh Tutup Permohonan
Juruukur Bahan Gred J41Kontrak (Interim)2060RM2,529.00
– RM9,643.00
Ukur Bahan20 Mei 2024
Arkitek Gred J41Kontrak (Interim)1240RM2,529.00
– RM9,643.00
Seni Bina20 Mei 2024

Syarat Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 ini hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Syarat-syarat kelayakan akademik mengikut jawatan yang lebih terperinci boleh didapati dibawah.
Pengambilan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 1
Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya

Jawatan Juruukur Bahan Gred J41

Calon lantikan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 ini hendaklah memiliki kelayakan akademik seperti berikut:

 • Ijazah Sarjana Muda Ukur Bahan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
 • Berdaftar sebagai Juruukur Bahan Siswazah dengan Lembaga Juruukur Bahan Malaysia. (Gaji Permulaan pada Gred J41: RM2,529.00).
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 • Hanya calon yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dan disahkan oleh senat / jawatankuasa berkaitan pada atau sebelum tarikh tutup iklan sahaja layak memohon selaras dengan syarat skim perkhidmatan.

Jawatan Arkitek Gred J41

Calon lantikan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 ini hendaklah memiliki kelayakan akademik seperti berikut:

 • Ijazah Sarjana Muda / Sarjana Seni Bina dengan pengiktirafan Bahagian II oleh Lembaga Arkitek Malaysia (LAM) yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
 • Berdaftar sebagai Arkitek Graduan dengan Lembaga Arkitek Malaysia. (Gaji Permulaan pada Gred J41: RM2,736.28).
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 • Hanya calon yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda / Sarjana yang diiktiraf dan disahkan oleh senat / jawatankuasa berkaitan pada atau sebelum tarikh tutup iklan sahaja layak memohon selaras dengan syarat skim perkhidmatan.

Cara Permohonan

Permohonan boleh dikemukakan secara atas talian (online) dengan melayari portal SPA9 – Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam sebelum atau pada pada 20 Mei 2024, jam 11.59 malam.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN JAWATAN JURUUKUR BAHAN<<<

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN JAWATAN ARKITEK<<<

Pengambilan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 2
Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Maklumat Tambahan

Sekiranya anda sedang mencari pelbagai lagi kerja kosong yang terkini seperti 

anda boleh pergi ke portal kerja kosong Tcerdotmy kerana sudah ramai yang berjaya mendapat kerja melalui portal tersebut.

Diharapkan dengan iklan Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2024 yang terkini ini sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info jawatan kosong yang terkini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More