Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Terkini Pelbagai Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023

Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023

Maklumat Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023 adalah seperti ketetapan berikut:

Jawatan

Info Lanjut

 1. Jurutera Mekanikal (Protege)
 2. Jurutera Elektrik (Protege)
 3. Jurutera Awam (Protege)
 • Tarikh Tutup Permohonan: 31 Mac 2023 (Jumaat)
 • Kementerian/Jabatan: Kementerian Pengangkutan Malaysia
 • Faedah: Elaun 2000/Bulan, Cuti Tahunan, SOCSO

Apa Itu Protege?

Protege adalah sebuah program yang bertujuan untuk membentuk dan membimbing para belia menerusi latihan keusahawanan dan kebolehpasaran.

Berbekalkan kerjasama pakar industri, protege berusaha untuk melahirkan lebih ramai usahawan (job creators) yang kompetetif serta bersedia menempuhi pasaran global di samping melahirkan pencari kerja (job seekers) yang berkemahiran bagi memenuhi keperluan keperluan pasaran terkini.

Misi program protege ditubuhkan adalah untuk memupuk potensi belia melalui peningkatan kemahiran keusahawanan dan profesional untuk menambah nilai kepada ekonomi negara melalui peluang pekerjaan atau keusahawanan.

Kumpulan sasaran program protege adalah:

 • Lepasan Sijil, Asasi, Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Ijazah Sarjana dan PhD
 • Berasal daripada keluarga berpendapatan rendah (B40) atau tinggal di kawasan pedalaman
 • Ingin mendapatkan latihan dalam bidang pekerjaan

Syarat/Kelayakan Permohonan

Kepada calon-calon yang berminat dengan jawatan-jawatan yang ditawarkan, calon-calon boleh menyemak syarat-syarat kelayakan untuk membuat permohonan Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023. Permohonan adalah dipelawa kepada:

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti yang dinyatakan pada iklan hebahan kekosongan jawatan
 • Calon mestilah lepasan Ijazah Sarjana Muda
 • Syarat-syarat kelayakan lebih khusus dan teliti hendaklah dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan tersebut. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Cara Memohon 

Permohonan boleh dibuat dengan menghantar segala dokumen yang diperlukan kepada Kementerian Pengangkutan Malaysia.

Dokumen permohonan yang perlu disertakan adalah:

 1. Resume
 2. Salinan Transkrip Akademik / Sijil Ijazah Sarjana Muda

Seterusnya, permohonan dan segala dokumen yang berkaitan perlulah dihantarkan ke email [email protected] sebelum tarikh tutup permohonan kekosongan jawatan.

Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di UITM 2023, Jawatan Kosong Di MBSA 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Kementerian Pengangkutan Malaysia 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More