Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023

Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023

Maklumat Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Pegawai Perancang Bandar Dan Desa Gred J41
 • Tarikh Tutup Permohonan: 3 Julai 2023 (Isnin)
 • Kementerian / Jabatan: Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (PLANMalaysia)
 • Jumlah Kekosongan: 6
 • Jumlah Simpanan: 6

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia.
 • Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 • Ijazah Sarjana Muda Perancang Bandar dan Wilayah yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

atau

 • Ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang geografi, ekonomi, sains sosial, antropologi atau perangkaan yang diiktiraf oleh Kerajaan serta ijazah sarjana atau diploma lepasan ijazah dalam bidang perancangan bandar atau bidang-bidang lain berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

atau

 • Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam serta ijazah sarjana atau diploma lepasan ijazah dalam bidang perancangan bandar atau bidang-bidang lain berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

atau

 • Ijazah Sarjana Muda Seni Bina serta ijazah sarjana atau diploma lepas ijazah dalam bidang perancangan bandar atau bidang-bidang lain berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

dan

 • Kepujian di peringkat SPM/SVM.

dan

 • Bidang kelayakan akademik: Perancang Bandar dan Wilayah.

atau

 • Bidang lain: Seni Bina, Kejuruteraan Awam.

Cara Memohon

Permohonan hendaklah dibuat pada Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) sebelum atau pada tarikh tutup permohonan iaitu pada 3 Julai 2023 (isnin) 11.59 malam.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di PDRM 2023, Jawatan Kosong Di RELA 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong PLANMalaysia 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More