Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Terkini!!! Jawatan Kosong TNB (Tenaga Nasional Berhad)

Jawatan Kosong Kerajaan TNB atau lebih dikenali Tenaga Nasional Berhad kini membuka jawatan kosong kepada mereka yang berminat dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan. Hanya untuk warganegara Malaysia dan berumur tidak kurang dari 18 tahun ke atas.

Isi Kandungan

Jawatan Kosong Kontrak TNB

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

JAWATAN : PROTEGE READY TO WORK TNB
Tarikh tutup permohonan :13 Februari 2021
Lokasi :Selangor
Sektor :Kerajaan
Kelulusan Minimum :Ijazah
Status Pelantikan :Tetap/kontrak

Syarat Asas Permohonan

 1. Warganegara Malaysia
 2. Mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kejuruteraan Elektrikal (kuasa), Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Awam, Sains Komputer / Teknologi Maklumat, Perakaunan, Kewangan, Pengurusan Pentadbiran / Sumber Manusia / Pentadbrian Awam / Statistik, Business Analytics, Pemasaran Antarabangsa, Psikologi, Undang-Undang dan diiktiraf oleh Jabatan Perkhidmatan Awam / Agensi Kelayakan Malaysia (Yang bersesuaian dengan bisnes TNB).
 3. SPM/SPMV dengan kredit dalam matapelajaran Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris dan Matematik serta lulus matapelajaran Pendidikan Islam / Pendidikan Moral.
 4. Had umur tidak melebihi 27 tahun.
 5. Graduan ijazah dari dalam dan luar negara  yang masih belum mendapat  pekerjaan
 6. Graduan yang bekerja tetapi pekerjaannya tidak setara dengan kelayakan akademik (underemployed).
 7. Sanggup mengikuti latihan di mana-mana fungsi dan lokasi unit bisnes TNB atau Anak Syarikat TNB.
 8. Keutamaan kepada graduan yang mempunyai pendapatan isirumah yang rendah (Golongan Keluarga Berpendapatan dalam kategori B40 & M40), tiada masalah kesihatan dan masalah keluarga (seperti kekangan untuk menjaga ahli keluarga).
 9. Tidak pernah menyertai sebarang Skim Latihan 1 Malaysia bersama Tenaga Nasional Berhad sebelum ini.

Faedah Penyertaan

 • Elaun Saraan sebanyak RM2,000 sebulan.
 • Kelayakan Cuti  Tahunan
 • Potongan PERKESO & EiS
 • Bayaran balik rawatan perubatan

Cara Untuk Memohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal online atau borang yang telah ditetapkan di Jobtnb.
 2. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 3. Bagi calon yang berminat dengan jawatan ini, anda dikehendaki membuat permohonan melalui link yang disediakan dibawah:-

Borang Permohonan dan Syarat-syarat:

SILA KLIK DISINI >>> Permohonan dan Borang Disini <<<

 

jawatan kosong

Maklumat Tambahan

Jika pemohon ingin mencari kerja kosong SPA yang terbaru, sila pergi ke portal rasmi Jawatan Kosong SPA (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui web ini.

Bagi pihak ibu bapa yang ingin mencari info untuk pelajaran anak-anak di sekolah secara online, boleh layari Laman Rasmi tcer.my  kerana banyak artikel-artikel yang boleh membantu anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More