Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Kerja Kosong di Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)

Kerja Kosong di Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kini dibuka  untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong

Jawatan

Info Lanjut

Eksukutif Pemasaran 

          ·        Gaji: RM 1600.00

          ·        Lokasi: Johor

          ·        Tarikh Tutup: 8 Ogos 2021

 

Syarat/Kelayakan Permohonan 

Antara syarat kelayakan untuk mengisi Kerja Kosong di Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) adalah ;

 • warganegara Malaysia
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan
 • Memiliki sekurang-kurangnya SPM dan calon-calon yang mempunyai kelulusan
 • sijil dalam bidang kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Memiliki kelayakan minimum Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan
  yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan Lulus (sekurangkurangnya Gred 8/8E/E) dalam lima (5) subjek termasuk subjek Bahasa
  Malaysia pada peringkat SPM.

Cara Memohon

Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian (online) sebelum pukul 11.59 malam, Ahad, 08 Ogos 2021 di laman web PTPTN : https://eform.ptptn.gov.my/JawatanKosong

Calon yang berjaya dan melepasi saringan/pemilihan akan dihubungi melalui emel bagi makluman tarikh temu duga serta penyediaan dokumen sokongan. Sila pastikan alamat emel masih aktif dan boleh digunakan.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN 

Kerja Kosong di Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) Kerja Kosong di Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)

Mohon perhatian, iklan Kerja Kosong di Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

 

jawatan kosong

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Kerja Kosong Di Malaysia airport holdings berhad (MAHB), Kerja Kosong Di suruhanjaya tenaga, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Apa tips menghadiri temuduga?

Persedian yang cukup sebelum menghadiri temuduga adalah sangat penting. Berikut adalah beberapa tip penting untuk menghadiri temuduga:

 • Berpakaian Kemas
 • Menyediakan Rasume Yang menarik

Diharapkan tip yang diberikan dapat membantu anda untuk menghadiri sesi temuduga

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More