Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pelbagai Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023

Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023 kini dibuka  untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut. PERHEBAT atau Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera telah ditubuhkan untuk menjalankan dan menguruskan program latihan bagi personel akan bersara dan personel bersara Angkatan Tentera Malaysia.

Justeru, calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023

Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon iaitu:

Jawatan

Info Lanjut

 1. Pengajar Keusahawanan
 2. Penyelaras Latihan Dan Pasca
 • Gaji: RM2,422 – RM3,547

 

 • Gaji: RM2,195 – RM2,920
 • Tarikh Tutup Permohonan :  20 FEBRUARI 2023
 • Lokasi Kekosongan : Sabah dan Sarawak

Apa fungsi PERHEBAT?

Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023

Disini admin kongsikan sedikit info tentang fungsi-fungsi PERHEBAT untuk pengetahuan tambahan kepada anda. Oleh itu, fungsi-fungsinya adalah seperti yang berikut:

 1. Menjalankan dan menguruskan segala aktiviti yang berhubung dengan program-program latihan bagi personel bersara dan personel akan bersara.
 2. Mengadakan kemudahan latihan dan mengawal serta mengawasi pelaksanaan program latihan.
 3. Menganjurkan program promosi dan khidmat nasihat bersama Markas Perkhidmatan, Jabatan Hal Ehwal Veteran dan Pegawai Memerintah Pasukan/Unit.
 4. Memproses dan menyokong semua permohonan yang diterima daripada Markas Perkhidmatan dan dikembalikan untuk kelulusan.
 5. Mengendalikan dan menguruskan semua aktiviti dan program Latihan Peralihan yang dilulus oleh JPPLP termasuk pembiayaan.
 6. Mengatur dan mengawal selia pelaksanaan Latihan Peralihan di Kompleks PERHEBAT atau di institusi latihan di luar PERHEBAT.
 7. Menentukan pelaksanaan Latihan Peralihan mematuhi piawaian Jawatankuasa Penilaian dan Piawaian Latihan Peralihan serta selari dengan Konsep Latihan Kemahiran ATM.
 8. Menyediakan laporan prestasi anggota kepada Markas Perkhidmatan.
 9. Menyediakan statistik dan pangkalan data yang bersesuaian untuk pembangunan serta perancangan strategik Latihan Peralihan.

Justeru, dengan perkongsian fungsi-fungsi PERHEBAT ini semoga ianya sedikit sebanyak dapat membantu dan memberi semangat kepada calon-calon yang berminat untuk segera membuat permohonan bagi yang berkelayakan untuk memohon Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023  yang ditawarkan oleh majikan tersebut.

Syarat/Kelayakan Permohonan 

Kepada calon-calon yang berminat dengan jawatan-jawatan yang ditawarkan, calon-calon boleh menyemak syarat-syarat kelayakan untuk membuat permohonan Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023 dibawah:

 1. Pemohon merupakan warganegara Malaysia
 2. Pemohon mestilah berumur 18 tahun dan ke atas
 3. Syarat-syarat kelayakan lebih khusus dan teliti hendaklah dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Cara Memohon

Permohonan boleh dibuat mengikut seperti mana yang ditetapkan di hebahan rasmi kekosongan jawatan. Permohonan bagi jawatan ini boleh dikemukakan dengan mengisi borang permohonan secara atas talian (online) melalui pautan yang telah disediakan di hebahan rasmi. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Resume dan salinan sijil-sijil berkaitan mestilah diemelkan ke [email protected] untuk tindakan proses permohonan seterusnya. Kegagalan calon berbuat demikian boleh menyebabkan permohonan anda GAGAL dan tidak akan diproses.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

 

Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong TEKUN NASIONAL 2023, Jawatan Kosong AirAsia 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More