Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Terkini | Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2021

Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia kini membuka jawatan kosong kepada mereka yang berminat dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan. Hanya untuk warganegara Malaysia dan berumur tidak kurang dari 18 tahun ke atas.

Isi Kandungan

Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia

1. Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29

 • Kekosongan : 46
 • Lokasi : Pelbagai Negeri
 • Gaji : RM1,493.00 – RM5,672.00
 • Minima Kelayakan : STPM/ STP/ Diploma

Syarat Asas Permohonan

 1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
  1. warganegara Malaysia;
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
   1. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau
   2. Sijil Tinggi Agama Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau
   3. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,770.95)

Cara Untuk Memohon

Untuk memohon jawatan di Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia anda hendaklah membuat permohonan secara online dengan menggunakan laman sesawang rasmi Kerjaya SPA9 yang kami berikan seperti dibawah.

 1. Sila layari laman sesawang SPA9 untuk lakukan permohonan. Daftar di Sistem SPA yang baru: iaitu https://spa9.spa.gov.my/login
 2. Pemohon yang telah mendaftarkan permohonan di Borang SPA9 dimohon untuk update memasukkan alamat e-mel yang betul di borang permohonan masing-masing.
 3. Sila masukkan maklumat yang  lengkap & pemohon yang layak selepas tapisan sahaja yang akan dipanggil untuk sesi seterusnya.
 4. Tarikh tutup permohonan kerjaya ini adalah pada 26 Januari 2021 (Selasa) 11.59 malam.
 5. Setelah selesai isi segala maklumat, tunggu sehingga dipanggil untuk tarikh temuduga. Anda akan dimaklumankan melalui email.

SILA >>KLIK DISINI<< UNTUK MAKLUMAT LANJUT

(pastikan anda mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat serta memenuhi syarat jawatan-jawatan yang telah ditawarkan)

jawatan kosong

Maklumat Tambahan

Jika pemohon ingin mencari kerja kosong SPA yang terbaru, sila pergi ke portal rasmi Jawatan Kosong SPA (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui web ini.

Bagi pihak ibu bapa yang ingin mencari info untuk pelajaran anak-anak di sekolah secara online, boleh layari Laman Rasmi tcer.my  kerana banyak artikel-artikel yang boleh membantu anda.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More