Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Peluang Kerjaya Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) 2024

Jawatan Kosong Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) Malaysia bagi tahun 2024 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan dan dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah.

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS)

Maklumat Jawatan Kosong Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) bagi tahun 2024 adalah seperti ketetapan berikut:

JawatanJurutera Gred J41 (Mekanikal)
Taraf JawatanCalon Lantikan Baharu adalah secara pelantikan kontrak (interim) selama 3 tahun dan Pegawai Lantikan Tetap yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan adalah secara pelantikan tetap.
Kementerian / JabatanJabatan Pengairan Dan Saliran Malaysia
Jumlah Kekosongan4
Jumlah Simpanan7
Kumpulan PerkhidmatanPengurusan Dan Profesional
Tarikh Tutup Permohonan13 Mei 2024 (Isnin)

Syarat Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) bagi tahun 2024 ini hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  1. Warganegara Malaysia.
  2. Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
  3. Memiliki Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
  4. Berdaftar sebagai Jurutera Siswazah dengan Lembaga Jurutera Malaysia. (Gaji permulaan ialah pada Gred J41: RM2,529.00).
Peluang Kerjaya Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) 2024 1
Jabatan Pengairan Dan Saliran

Keperluan Bidang Pengkhususan

Antara keperluan bidang pengkhususan yang telah ditetapkan oleh Ketua Perkhidmatan adalah

  • Kejuruteraan Mekanikal; atau
  • Kejuruteraan Mekatronik.

Keperluan Tambahan

Hanya calon yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf dan disahkan oleh senat / jawatankuasa berkaitan pada atau sebelum tarikh tutup iklan sahaja layak memohon selaras dengan syarat skim perkhidmatan.

Cara Permohonan

Permohonan boleh dikemukakan secara atas talian (online) dengan melayari portal SPA9 – Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam sebelum atau pada pada 13 Mei 2024, jam 11.59 malam.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Peluang Kerjaya Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) 2024 2
Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Maklumat Tambahan

Sekiranya anda sedang mencari pelbagai lagi kerja kosong yang terkini seperti 

anda boleh pergi ke portal kerja kosong Tcerdotmy kerana sudah ramai yang berjaya mendapat kerja melalui portal tersebut.

Diharapkan dengan iklan Jawatan Kosong Di Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS) bagi tahun 2024 yang terkini ini sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info jawatan kosong yang terkini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More