Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong Di LPPSA 2023

Jawatan Kosong Di LPPSA 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Apa Itu LPPSA?

Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) yang sebelum ini dikenali sebagai Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP) adalah badan berkanun yang bertanggungjawab menguruskan pembiayaan perumahan bagi sektor awam. Ia telah ditubuhkan sejak tahun 2016.

Pada tahun 2022, LPPSA menyasarkan pembiayaan sehingga RM10 bilion yang dijangka memanfaatkan 40,000 penjawat awam. Sejak beroperasi ia menyalurkan pembiayaan sehingga RM11 bilion setiap tahun. Setakat ini, LPPSA mempunyai 800,000 peminjam yang masih aktif.

Justeru, kini LPPSA telah membuka peluang pekerjaan untuk mereka yang berminat dan berkelayakan dengan jawatan yang ditawarkan seperti ketetapan di bawah.

Maklumat Jawatan Kosong Di LPPSA 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di LPPSA 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Pekerja Sambilan Harian
  • Tarikh Tutup Permohonan: 31 Ogos 2023 (Khamis)
  • Penempatan: Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA), Putrajaya
  • Gaji: RM60 Sehari
  • Kemasukan Segera

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di LPPSA 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  1. Warganegara Malaysia.
  2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
  3. Menerima calon pelbagai pendidikan (SPM / Diploma / Ijazah Sarjana Muda).

Cara Memohon

Permohonan boleh dikemukakan dengan menghantar Resume kepada [email protected] segera sebelum 31 Ogos 2023.

Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di LPPSA 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di LPPSA 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di FRIM 2023, Jawatan Kosong Di JAKIM 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di LPPSA 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More