Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Banyak Jawatan Kosong Di MPM November 2023

Jawatan Kosong Di MPM November 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di MPM November 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di MPM November 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

 1. Pegawai Peperiksaan
  Gred DG41 (1 Kekosongan)
 2. Personel MySTEP –
  Pegawai Tadbir
  Gred N41 (3 Kekosongan)
 3. Personel MySTEP –
  Pembantu Tadbir
  (Perkeranian/
  Operasi) Gred N19 (1 Kekosongan)
 • Tarikh Tutup Permohonan: 16 November 2023 (Khamis)
 • Jabatan / Kementerian: Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)
 • Taraf Jawatan: Kontrak / Tetap

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di MPM November 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Syarat-syarat kelayakan akademik mengikut jawatan yang lebih terperinci boleh didapati dibawah.

Jawatan Pegawai Peperiksaan Gred DG41

Calon bagi lantikan Jawatan Kosong Di MPM November 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) Ijazah Sarjana Muda dengan Pendidikan atau Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan serta Diploma Pendidikan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan / luar negara atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dalam bidang Matematik atau Statistik atau Matematik Kewangan; dan

(b) Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

Jawatan Personel MySTEP – Pegawai Tadbir Gred N41

Calon bagi lantikan Jawatan Kosong Di MPM November 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dalam bidang Bahasa Inggeris atau Teknologi Maklumat atau Sains Komputer; dan

(b) Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

(c) Syarat Tambahan: Tidak melebihi 40 tahun pada tarikh tutup iklan dan akan bekerja di Bangunan Majlis Peperiksaan Malaysia, Persiaran 1, Bandar Baru Selayang, Selangor.

Jawatan Personel MySTEP – Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Gred N19

Calon bagi lantikan Jawatan Kosong Di MPM November 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) Minimum Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; dan

(b) Kepujian Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; dan

(c) Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan menaip menggunakan komputer.

(d) Syarat Tambahan: Tidak melebihi 30 tahun pada tarikh tutup iklan dan akan bekerja di Bangunan Majlis Peperiksaan Malaysia, Persiaran 1, Bandar Baru Selayang, Selangor.

Cara Memohon

Permohonan boleh dibuat pada ePerjawatan MPM sebelum tarikh tutup permohonan, iaitu 16 November 2023.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di MPM November 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di MPM November 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di Telekom Malaysia November 2023, E-Pengambilan PDRM November 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di MPM November 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More