Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023

Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Jurufotografi
 • Tarikh Tutup Permohonan: 22 Mei 2023 (Isnin)
 • Lokasi Penempatan: Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan
 • Jenis Jawatan: Personel MySTEP
 • Tempoh Kontrak: 1 Tahun
 • Kadar Upah: RM1,400 – RM1,600
 • Kemudahan: Cuti Rehat, Cuti Sakit, Caruman KWSP dan PERKESO

Syarat/Kelayakan Permohonan

Syarat-syarat kelayakan Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023 adalah seperti ketetapan yang berikut:

 • Warganegara Malaysia. Keutamaan diberikan kepada kelahiran Negeri Kelantan bermastautin di Negeri Kelantan.
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 • Bakat dan Kebolehan Tiada Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan kadar upah RM1,400.00. Mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti serta memiliki kelayakan mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti dalam bidang fotografi dan/atau kamera filem serta berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan memuaskan.

atau

 • Bakat dan Kebolehan dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), kepujian Bahasa Melayu dengan kadar upah RM1,600.00. Mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti serta memilki kelayakan Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

atau

 • Bakat dan Kebolehan dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) kepujian Bahasa Melayu dengan
  kadar upah RM1,600.00. Mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti serta memiliki kelayakan Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

atau

 • Bakat dan Kebolehan dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) kepujian Bahasa Melayu dengan
  kadar upah RM1,600.00. Mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti serta memiliki kelayakan Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

Cara Memohon

Permohonan jawatan hendaklah dibuat secara atas talian (online) di Portal MySTEP Kelantan.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di MARA 2023, Jawatan Kosong Di KWAP 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di Pejabat SUK Negeri 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More