Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pengambilan Pelbagai Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023

Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023

Maklumat Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023 adalah seperti berikut:

Jawatan

Info Lanjut

 1. Pensyarah UiTM
 2. Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41
 3. Penolong Pendaftar Gred N41
 4. Pegawai Perubatan Gred UD47
 5. Penolong Bendahari Gred W41
 6. Penolong Grafik Gred B29
 7. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29
 8. Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam) / Penolong Jurutera Gred JA29
 9. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
 10. Jururawat Gred U29
 11. Penolong Pegawai Farmasi Gred U29
 12. Jurupulih Perubatan Gred U29
 13. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U29
 14. Pelukis Grafik Gred B19
 15. Pembantu Kemahiran Gred H19
 16. Pemandu Kenderaan Gred H11
 17. Pembantu Awam Gred H11
 18. Pembantu Operasi Gred N11
 19. Penjaga Jentera Elektrik Gred J19
 20. Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) Gred N19
 21. Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19
 22. Pembantu Pembedahan Pergigian Gred U19
 23. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
 24. Pegawai Sains C41
 25. Penolong Akauntan Gred W29
 • Tarikh Tutup Permohonan: 11 September 2023 (Isnin)
 • Penempatan: Universiti Teknologi MARA (UiTM)

**Perincian penempatan sila rujuk IKLAN PENUH PERMOHONAN dibawah

 • Taraf Jawatan: Tetap / Kontrak

Syarat/Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Syarat-syarat kelayakan akademik mengikut jawatan yang lebih terperinci boleh didapati pada IKLAN PENUH PERMOHONAN dibawah.

Keutamaan Jawatan Kosong

Keutamaan Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023 adalah seperti berikut:

 • Bagi jawatan-jawatan Pensyarah UiTM, keutamaan diberikan kepada pemohon yang memiliki kelayakan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D). Pemohon berkelayakan Ijazah Sarjana hendaklah memiliki CGPA 3.00 ke atas / Kelas Kedua Tinggi / Mumtaz / Jayyid Jiddan atau yang setaraf di peringkat Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana. [Pengecualian diberikan kepada pemohon yang telah memiliki kelayakan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) atau setara)]
 • Bagi bidang Pembuatan, Rekabentuk dan Inovasi, Kolej Pengajian Kejuruteraan, keutamaan diberikan kepada pemohon yang memiliki kelayakan Jurutera Profesional (Ir.) yang diiktiraf oleh Lembaga Jurutera Malaysia (BEM).
 • Bagi jawatan-jawatan di Hospital Al-Sultan Abdullah UiTM, keutamaan diberikan kepada calon yang mempunyai pengalaman bekerja di hospital atau pusat perubatan dan boleh bekerja secara syif.

Cara Memohon

Pemohon dikehendaki membeli nombor pin di Bank Simpanan Nasional (BSN) bermula 28 Ogos 2023 hingga 11 September 2023 dengan menggunakan nombor kad pengenalan pemohon sahaja, dengan bayaran RM10.00. Setiap pemohon hanya dibenarkan membeli satu (1) nombor pin sahaja.

Setiap pemohon hanya dibenarkan memohon SATU (1) jawatan yang diiklankan sahaja. Pembelian nombor pin BSN boleh dibuat melalui:

Sila nyatakan ‘Jawatan Kosong UiTM’ semasa pembelian nombor pin di kaunter BSN.

Permohonan hendaklah dibuat dengan melayari laman sesawang Kerjaya Dengan UiTM dan membuat permohonan secara dalam talian (online) sahaja dengan mengisikan maklumat yang diperlukan.

Permohonan jawatan Profesor boleh dibuat melalui Sistem ePengambilan Staf dengan mengisi borang Profesor Madya (sekiranya memiliki kelayakan Ph.D) dan Pensyarah (sekiranya memiliki kelayakan Sarjana).

Permohonan daripada Staf UiTM berstatus Tetap dan Kontrak, di mana pelantikan dibuat oleh Bahagian Pengambilan dan Penempatan Staf, Pejabat Pendaftar, UiTM Shah Alam hendaklah memohon melalui sistem aplikasi dalam talian (online) melalui Portal i-Staf → eProses & Sistem Sokongan → ePengambilan Staf.

Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di SUHAKAM 2023, Jawatan Kosong Di UMK 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong Di UiTM Seluruh Malaysia 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More