Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Jawatan Kosong JPN 2024 Sehingga 26 Kekosongan

Jawatan Kosong JPN 2024 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan dan dialu-alukan untuk mengisi segera kekosongan seperti dibawah.

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong JPN 2024

Maklumat Jawatan Kosong JPN 2024 adalah seperti ketetapan berikut:

JawatanPenolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29
Taraf JawatanCalon Lantikan Baharu adalah secara pelantikan kontrak (interim) selama 3 tahun dan Pegawai Lantikan Tetap yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan adalah secara pelantikan tetap.
Kementerian / JabatanJabatan Pendaftaran Negara (JPN)
Jumlah Kekosongan26
Jumlah Simpanan50
Keperluan BidangTerbuka
Tarikh Tutup Permohonan15 April 2024 (Isnin)

Syarat Kelayakan Permohonan

Calon lantikan Jawatan Kosong JPN 2024 hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  1. Warganegara Malaysia.
  2. Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
  3. Syarat-syarat kelayakan akademik mengikut jawatan yang lebih terperinci boleh didapati dibawah.
Jawatan Kosong JPN 2024 Sehingga 26 Kekosongan 1
Jawatan Kosong JPN 2024

Jawatan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Calon lantikan Jawatan Kosong JPN 2024 hendaklah memiliki kelayakan akademik seperti berikut:

  • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. Gaji Permulaan KP29: RM1,493.00; atau
  • Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. Gaji Permulaan KP29: RM1,493.00; atau
  • Sijil Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. Gaji Permulaan KP29: RM1,493.00; atau
  • Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Gaji Permulaan KP29: RM1,770.95.
  • Syarat Bahasa Melayu adalah Kepujian di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) / Sijil Vokasional Malaysia (SVM).

Keperluan Tambahan: Hanya calon yang telah memperoleh STPM / STAM / Sijil Matrikulasi KPM / Diploma yang diiktiraf dan disahkan oleh senat / jawatankuasa berkaitan pada atau sebelum tarikh tutup iklan sahaja layak memohon selaras dengan syarat skim perkhidmatan.

Cara Permohonan

Permohonan boleh dikemukakan secara atas talian (online) dengan melayari portal SPA9 – Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam sebelum atau pada pada 15 April 2024, jam 11.59 malam.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Jawatan Kosong JPN 2024 Sehingga 26 Kekosongan 2
Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong JPN 2024 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Maklumat Tambahan

Sekiranya anda sedang mencari pelbagai lagi kerja kosong yang terkini seperti 

anda boleh pergi ke portal kerja kosong Tcerdotmy kerana sudah ramai yang berjaya mendapat kerja melalui portal tersebut.

Diharapkan dengan iklan Jawatan Kosong JPN 2024 yang terkini ini sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info jawatan kosong yang terkini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More