Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Terkini Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023

Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023

Apakah jawatan kosong Kementerian Sumber Manusia 2023 yang ditawarkan? Jawatan yang ditawarkan adalah seperti yang berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Pembantu Tadbir N19 (Personal MySTEP)
 • Nama Majikan: Kementerian Sumber Manusia
 • Lokasi Kekosongan: Jabatan Hal Ehwal Kesatuan Sekerja Pulau Pinang, Kedah & Perlis
 • Tarikh Tutup Permohonan: 21 Februari 2023
 • Kelulusan Minimum : SPM/SPMV/MCE/O-LEVEL
 • Sektor: Awam

Mengenai Kementerian Sumber Manusia

Kementerian Sumber Manusia (KSM) adalah kementerian yang bertanggungjawab kepada pembangunan kemahiran, pekerjaan, keselamatan dan kesihatan pekerjaan, kesatuan sekerja, perhubungan perusahaaan, maklumat dan analisis pasaran buruh dan keselamatan sosial. Visi KSM ialah Peneraju Pembangunan dan Pengurusan Sumber Manusia Negara. Manakala misi KSM pula adalah seperti yang berikut:

 1. Membangunkan dan melahirkan modal insan yang kompeten, produktif, responsif dan berdaya tahan dalam pasaran buruh negara ke arah meningkatkan produktiviti negara.
 2. Meningkatkan kebolehpekerjaan dan penggajian tenaga kerja tempatan bagi memenuhi keperluan pasaran kerja negara.
 3. Memastikan kelancaran operasi pasaran buruh negara.
 4. Mengutamakan aspek keselamatan dan kesihatan pekerjaan.
 5. Memastikan jaringan keselamatan sosial yang komprehensif, dinamik dan progresif.
 6. Memastikan perhubungan perusahaan yang harmoni dan kondusif.

Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023

Syarat/Kelayakan Permohonan

Kepada calon-calon yang berminat dengan jawatan-jawatan yang ditawarkan, calon-calon boleh menyemak syarat-syarat kelayakan untuk membuat permohonan Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023 dibawah:

 1. Pemohon merupakan warganegara Malaysia
 2. Pemohon mestilah berumur 18 tahun dan ke atas
 3. Syarat-syarat kelayakan lebih khusus dan teliti hendaklah dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan tersebut. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Cara Memohon 

Permohonan boleh dibuat mengikut seperti mana yang ditetapkan di hebahan rasmi kekosongan jawatan.

Permohonan bagi jawatan ini boleh dikemukakan dengan membuat permohonan secara atas talian (online) melalui pautan yang telah disediakan di bawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

 

Jawatan Kosong Kementerian Sumber Manusia 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Tekun Nasional 2023, Jawatan Kosong AirAsia Cabin Crew 2023, Jawatan Kosong PERHEBAT 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Apa tips menghadiri temuduga kerajaan?

Adakah anda sudah berjaya pada tapisan-tapisan sebelum menghadapi temuduga? Tinggal satu lagi tapisan terakhir sebelum anda menjadi penjawat awam? Adakah anda sudah membuat persedian yang cukup sebelum menghadiri temuduga? Persediaan menghadiri temuduga adalah sangat penting. Berikut adalah beberapa tips penting untuk menghadiri temuduga khususnya untuk menghadiri temuduga kerajaan iaitu:

 1. Penampilan diri sentiasa perlu dijaga semasa menghadiri temuduga kerajaan kerana anda perlu sentiasa nampak kemas, profesional dan menarik untuk diterima bekerja sebagai penjawat awam.
 2. Mengambil tahu isu semasa dan terkini di Malaysia kerana calon-calon temuduga kerajaan perlu sentiasa peka dengan perkembangan politik, sosial dan ekonomi yang berlaku di dalam dan luar negara.

Diharapkan tips yang diberikan dapat membantu anda untuk menghadiri sesi temuduga kerajaan anda nanti. Selamat Berjaya! 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More