Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Jawatan Kosong PERKESO 2023

Jawatan Kosong PERKESO 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Jawatan Kosong PERKESO 2023

Maklumat Jawatan Kosong PERKESO 2023 adalah seperti ketetapan berikut:

Jawatan

Info Lanjut

 1. Penolong Jurupulih Pusat Rehabilitasi PERKESO
 2. Jururawat Junior Pusat Rehabilitasi PERKESO
 3. Penyelia Sajian Vokasional
 4. Pegawai Khidmat Pelanggan
 5. Pegawai Terapi Cara Kerja
 6. Pegawai Fisioterapi
 7. Penolong Pengurus Kes (Case Manager)
 8. Pegawai Perubatan (Medical Doctor)
 9. Pengurus Kes (Case Manager)
 • Tarikh Tutup Permohonan: 1 April 2023 (Khamis)
 • Majikan: Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO)
 • Lokasi Kekosongan: Rujuk Hebahan Rasmi Kekosongan
 • Kelulusan Minimum: Ijazah dan SPM/SPMV/MCE/O-LEVEL
 • Status Pelantikan: Tetap/kontrak

Mengenai Pusat Rehabilitasi PERKESO

Pusat Rehabilitasi PERKESO ialah anak syarikat milik penuh Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) Malaysia dan ia ditubuhkan untuk membantu orang yang diinsuranskan atau pekerja yang mengalami kecederaan atau penyakit untuk kembali bekerja dan berdikari.

Dengan visi untuk menjadi pusat kecemerlangan bertaraf dunia yang berwibawa dalam pemulihan, serta komited untuk menyediakan perkhidmatan pemulihan perubatan dan vokasional komprehensif yang berkualiti untuk pengekalan pekerjaan dan integrasi semula sosial.

Pusat rehabilitasi membantu meningkatkan keupayaan berfungsi di rumah dan di dalam komuniti terutamanya bagi mereka yang hilang keupayaan. Selain itu, pusat rehabilitasi juga membantu pesakit menyesuaikan diri dengan perubahan yang berlaku semasa proses penyembuhan.

Rehabilitasi adalah merupakan suatu proses untuk membantu seorang pesakit untuk pulih selepas kecederaan atau penyakit.

Proses rehabilitasi merangkumi penjagaan, rawatan dan sokongan yang diperlukan untuk membolehkan seseorang pesakit mencapai tahap keberdikarian yang semaksima mungkin.

Syarat/Kelayakan Permohonan

Kepada calon-calon yang berminat dengan jawatan-jawatan yang ditawarkan, calon-calon boleh menyemak syarat-syarat kelayakan untuk membuat permohonan Jawatan Kosong PERKESO 2023 dibawah:

 • Pemohon mestilah warganegara Malaysia
 • Pemohon mestilah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan kekosongan jawatan
 • Memiliki sekurang-kurangnya Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
 • Graduan baru juga digalakkan untuk memohon
 • Kelayakan akademik yang lebih khusus boleh dirujuk di hebahan rasmi kekosongan jawatan

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan Jawatan Kosong PERKESO 2023 tersebut. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan terlebih dahulu)

Cara Memohon

Kepada yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat seperti mana yang dinyatakan di hebahan rasmi kekosongan jawatan.

Permohonan jawatan kosong hendaklah dibuat secara dalam talian (online) di Portal MYFutureJobs.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini.

Pemohon juga perlu memastikan segala maklumat yang diberikan adalah benar, sahih dan tepat, serta hanya memohon jawatan yang selaras dengan ketetapan syarat-syarat kelayakan setiap jawatan.

Hanya calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Jawatan Kosong PERKESO 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Jawatan Kosong PERKESO 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di KPM 2023, Jawatan Kosong Di JUPEM 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Semoga dengan iklan Jawatan Kosong PERKESO 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More