Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023

Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023

Jawatan yang telah ditawarkan oleh KWSP bagi Februari 2023 adalah seperti yang berikut:

 1. Clerk – KELAB KWSP Malaysia

 2. Clerk -PUSPANITA KWSP Malaysia

 3. Programmer – Internal Audit (IT Auditor)

 • Nama Majikan: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)
 • Lokasi Kekosongan: Selangor
 • Status Pelantikan :Tetap/kontrak

Apa itu KWSP?

Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) merupakan satu skim yang dilancarkan oleh Kerajaan pada tahun 1991 untuk membantu anda menyimpan wang untuk hari tua. Simpanan KWSP adalah simpanan untuk persaraan anda. Simpanan ini terdiri daripada caruman bahagian pekerja dan majikan dan ditambah oleh dividen tahunan setiap tahun.

KWSP berfungsi melalui sumbangan bulanan daripada pekerja dan majikan mereka ke akaun simpanan sendiri. Dana simpanan ini boleh digunakan dalam pelbagai pelaburan oleh KWSP atau, dalam beberapa kes, oleh ahli-ahli sendiri. Justeru, bagi mereka yang berminat dan berkelayakan untuk mengembangkan kerjaya dengan KWSP bolehlah membuat permohonan kerja kosong di KWSP Februari 2023 dengan kadar yang segera.

Syarat/Kelayakan Permohonan 

Kepada calon-calon yang berminat dengan jawatan-jawatan yang ditawarkan, calon-calon boleh menyemak syarat-syarat kelayakan untuk membuat permohonan kerja kosong di KWSP Februari 2023 dibawah:

 1. Pemohon merupakan warganegara Malaysia
 2. Pemohon mestilah berumur 18 tahun dan ke atas
 3. Syarat-syarat kelayakan lebih khusus dan teliti hendaklah dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon kerja kosong di KWSP Februari 2023. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Jika anda berminat dengan jawatan kosong ini, antara kelebihan yang anda akan perolehi adalah seperti:

 1. Gaji dengan perlbagai imbuhan menarik
 2. Cuti tahunan
 3. Cuti sakit
 4. Lain-lain faedah yang berkaitan

Cara Memohon 

Permohonan boleh dibuat mengikut seperti mana yang ditetapkan di hebahan rasmi kekosongan jawatan. Cara memohon bagi jawatan ini adalah dengan membuat permohonan secara atas talian (online) melalui portal permohonan kerja jobstreet.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem. 

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 2  bulan selepas tarikh tutup iklan, permohonan tersebut dianggap TIDAK BERJAYA.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

 

Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong TEKUN Nasional 2023, Kerja Kosong PERHEBAT Februari 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Tips Menghadapi Temuduga

Persedian yang cukup sebelum menghadiri temuduga adalah sangat penting. Berikut adalah beberapa tip penting untuk menghadiri temuduga:

 1. Anda mungkin akan ditanya mengenai pekerjaan yang telah anda lakukan sebelum ini. Sediakan contoh pekerjaan yang berkaitan serta kejayaan yang telah anda kecapi.
 2. Hormat dan layan semua staf atau pekerja yang anda temui di syarikat tersebut dengan baik. Kadangkala terdapat majikan atau penemuduga yang akan mendapatkan maklumbalas calon daripada pekerja mereka untuk mengukuhkan keputusan mereka.

Jadi, ini adalah 2 tips penting persediaan sebelum anda menghadapi temuduga dan admin mengharapkan tip yang diberikan ini sedikit sebanyak dapat membantu anda untuk menghadiri sesi temuduga nanti.

Semoga dengan iklan Kerja Kosong Di KWSP Februari 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More