Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023

Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023 kini dibuka untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan, dialu-alukan untuk mengisi kekosongan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Maklumat Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023

Maklumat lanjut tentang Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023 adalah seperti yang berikut:

Jawatan

Info Lanjut

Kapten Bas
 • Tarikh Temuduga: 11 – 12 Mac 2023
 • Masa Temuduga: 9 Pagi – 4 Petang
 • Tempat: Dewan Orang Ramai Kampung Jawa, Kuala Pilah

Faedah/Ganjaran

 • Pendapatan kasar RM3,300
 • Kenaikan gaji dan bonus tahunan
 • KWSP dan PERKESO
 • Perlindungan perubatan untuk kakitangan dan keluarga
 • Cuti tahunan dan cuti ehsan
 • Asrama dan pengangkutan ke tempat kerja disediakan
 • Pas penggunaan perkhidmatan kendalian Kumpulan Prasarana

Syarat/Kelayakan Permohonan

Syarat kelayakan permohonan adalah seperti yang berikut:

 1. Calon mestilah berumur 21 tahun dan ke atas pada tarikh tutup hebahan kekosongan jawatan
 2. Calon merupakan warganegara Malaysia atau pemastautin tetap
 3. Tinggi minima calon ialah 154 cm
 4. Pemegang lesen D lebih dari 3 tahun atau pemegang lesen E atau E/PSV
 5. Pembiayaan latihan untuk pemegang lesen D dan E
 6. Bersedia untuk bekerja di depoh-depoh seliaan Rapid KL

Cara Memohon

Kepada mereka yang berminat untuk menyertai Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023 ini, pendaftaran boleh dibuat dengan mengimbas QR Kod yang telah dinyatakan di poster iklan hebahan rasmi temuduga terbuka atau boleh klik pada pautan iklan penuh permohonan yang telah disediakan di bawah.

Pemohon disarankan untuk mengisi semua maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam Google Form Permohonan yang telah disediakan.

Sila pastikan maklumat yang diberikan adalah tepat dimana maklumat yang diberikan akan digunakan bagi tujuan saringan.

Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan temuduga terbuka ini, sila hubungi 03-89462016.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>>IKLAN PENUH PERMOHONAN<<<

Mohon perhatian, iklan Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023 ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Oleh sebab itu, pemohon diminta untuk rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023

Maklumat Tambahan

Jika ingin mencari pelbagai kerja kosong lain yang terkini seperti Jawatan Kosong Di IKIM 2023, Jawatan Kosong Di KTMB 2023, Jawatan Kosong Di JAIS 2023, sila pergi ke portal Kerja Kosong kami (Klik Sini) kerana sudah ramai yang sudah berjaya mendapat kerja melalui portal ini.

Apa Tips Menghadiri Temuduga Terbuka?

Persedian yang cukup sebelum menghadiri temuduga terbuka adalah sangat penting. Berikut adalah beberapa tips penting untuk menghadiri temuduga:

 1. Buat kajian ringkas mengenai syarikat yang mengadakan sesi temuduga terbuka dan jawatan yang ditawarkan. Sama seperti menghadiri temuduga kerja yang lain yang telah ditetapkan, walaupun ini hanyalah temuduga terbuka tetapi ianya tetap perlu membuat persediaan yang rapi oleh semua calon yang akan menghadiri temuduga supaya dapat menghadapi temuduga dengan baik.
 2. Berpenampilan kemas dan sopan mengikut kesesuaian untuk menghadiri temuduga. Semua calon tidak kiralah lelaki atau perempuan, pakailah pakaian yang sopan dan bersesuaian untuk menghadapi temuduga terbuka.
 3. Sediakan dan bawa dokumen-dokumen yang penting semasa temuduga. Dokumen penting seperti resume, kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil dan transkrip akademik, sijil kokurikulum dan lain-lain dokumen yang berkaitan.
 4. Sediakan dan bawa alat tulis seperti pen bersama ketika menghadiri temuduga terbuka kerana ada kemungkinan diperlukan untuk mengisi borang-borang tertentu yang diperlukan oleh syarikat ketika sesi temuduga dan sebagainya.
 5. Hadir ke tempat temuduga terbuka lebih awal supaya tiada masalah yang berlaku ketika hari temuduga. Rancang perjalanan serta masa yang terbaik sebelum menghadiri temuduga terbuka supaya ada peluang dan rezeki untuk anda mendapat pekerjaan yang ditawarkan.

Diharapkan tips yang diberikan dapat membantu anda untuk menghadiri sesi Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023 nanti!

Semoga dengan iklan Temuduga Terbuka Di Prasarana 2023 ini ianya sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang mencari info tentang jawatan kosong yang terkini. Selamat Berjaya!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More