Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Tips Perlindungan Diri dari Covid-19 Semasa di ATM

Tips Perlindungan Diri : “dah gaji mahu keluar duit dari bank”

Ini antara luahan rakyat Malaysia pada hari ini. Dalam tempoh kawalan pergerakan yang di isytiharkan oleh kerajaan pada ketika ini ramai yang akan mengeluarkan wang dari mesin ATM. Penting untuk anda mengamalkan kebersihan tangan, kerana virus covid-19 ini merebak melalui sentuhan. Semasa mengeluarkan wang juga anda perlu patuhi “social distance” 1 meter seperti yang di sarankan oleh kerajaan.

Tips Perlindungan Diri

Di sini kami sertakan tips untuk anda sebagai persediaan awal, yang di kongsi oleh seorang pengguna whatsapp. Anda hanya perlu sediakan sebatang pen , sehelai tisu kering dan sehelai tisu basah anti-bacteria.

 1)  Bungkus hujung pen menggunakan tisu kering

2) Tekan butang skrin menggunakan pen yang telah dibungkus

Tips Perlindungan Diri dari Covid-19 Semasa di ATM 1
Tips Perlindungan Diri dari Covid-19 Semasa di ATM 2

3) Setelah selesai , buang tisu yang telah digunakan.

Tips Perlindungan Diri dari Covid-19 Semasa di ATM 3

4) Lap tangan menggunakan tisu basah anti-bacteria

Tips Perlindungan Diri dari Covid-19 Semasa di ATM 4

5) Buang tisu tersebut dan anda pulang ke rumah segera. Sesampai anda dirumah terus                basuh tangan menggunakan sabun selama 20 saat mengikut saranan Kementerian                    Kesihatan Malaysia.

Tips Perlindungan Diri dari Covid-19 Semasa di ATM 5

Itu antara tips yang anda boleh praktikkan semasa ingin melakukan urusan di ATM/CDM. semoga kita semua terhindar dari virus covid-19 ini. Sentiasalah menjaga kebersihan diri dan patuh perintah kawalan pergerakan sehingga 14 april 2020.

#stayathome

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More