Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Bahaya Makan Buah Selepas Makan Dan Kelebihan Puasa 3 Hari

Makan buah selepas makan sebenarnya boleh memberi kesan buruk pada kesihatan. Sebaliknya makan buah-buahan semasa perut kosong adalah penyembuhan semulajadi dalam badan terhadap penyakit.

Perkongsian dari FB Rawat Gastrik Semulajadi ini akan membuka mata anda! Kita semua berfikir makan buah-buahan bermakna hanya membeli buah-buahan, memotong dan hanya hulur ke dalam mulut kita.

Ia tidak semudah yang anda fikirkan. Ia adalah penting untuk mengetahui bagaimana dan bila harus makan buah.

makan buah selepas makan
Makan buah selepas makan

Isi Kandungan

Cara Betul Adalah Makan Buah Selepas Makan

Jangan makan buah selepas makan, buah harus dimakan semasa perut kosong. Jika anda makan buah-buahan semasa perut kosong, ia akan memainkan peranan utama untuk menyahtoksik sistem anda, membekalkan anda dengan banyak tenaga untuk penurunan berat badan dan aktiviti kehidupan yang lain.

Jangan makan buah selepas makan.  Katakan anda makan dua keping roti dan kemudian sepotong buah-buahan. Kepingan buah-buahan sudah bersedia untuk pergi lurus melalui perut ke dalam usus, tetapi ia dihalang daripada berbuat demikian.

Sementara itu seluruh pemakanan tadi merosak dan menapai dan bertukar kepada asid.  Ketika buah bersentuhan dengan makanan di dalam perut dan jus hadam, jisim keseluruhan makanan mula merosak.

Oleh itu, sila makan buah-buahan anda semasa perut kosong atau sebelum makan. Anda telah mendengar orang mengadu setiap kali saya makan tembikai saya sendawa, apabila saya makan durian perut saya kembung atas, apabila saya makan pisang saya rasa nak ke tandas, dan lain-lain.

Perkara tersebut tidak akan berlaku jika anda makan buah-buahan semasa perut kosong. Buah-buahan bercampur dengan makanan lain yang merosak dan menghasilkan gas dan dengan itu anda akan terasa sebu.

Keputihan rambut, botak, cetusan saraf dan lingkaran hitam di bawah mata semua ini TIDAK akan berlaku jika anda mengambil buah-buahan ketika perut kosong.

Tidak benar buah-buahan, seperti oren dan lemon adalah berasid, kerana semua buah-buahan menjadi alkali apabila masuk dalam badan, menurut Dr Herbert Shelton yang membuat kajian mengenai perkara ini.

Jika anda telah menguasai cara yang betul untuk makan buah-buahan, anda mempunyai rahsia kecantikan, umur panjang, kesihatan, tenaga, kebahagiaan dan berat badan normal.

Apabila anda perlu minum jus buah-buahan minumlah jus buah sahaja BUKAN buah dari tin. Jangan sekali minum jus yang telah dipanaskan.

Jangan makan buah-buahan yang dimasak kerana anda tidak mendapat nutrien sama sekali.  Memasak memusnahkan semua vitamin.

Tetapi makan buah-buahan keseluruhan adalah lebih baik daripada minum jus. Jika anda perlu minum jus, minum perlahan-lahan, kerana anda mesti biarkan ia bercampur dengan air liur anda sebelum menelannya.

Anda boleh berpuasa selama buah 3 hari untuk membersihkan badan anda hanya dengan makan buah-buahan dan minum jus buah-buahan sahaja.  Cuba selama 3 hari dan anda akan terkejut apabila rakan-rakan anda memberitahu anda kelihatan berseri .

Khasiat Buah-Buahan

KIWI:

Kecil buahnya tetapi besar khasiatnya.  Ini adalah sumber yang baik seperti kalium, magnesium, vitamin E dan serat.  Kandungan vitamin C adalah dua kali ganda daripada oren.

APPLE:

Sebiji epal sehari menjauhkan doktor dari kita?  Walaupun epal mempunyai kandungan vitamin C yang rendah, ia mempunyai antioksidan flavonoid & yang meningkatkan aktiviti vitamin C dengan itu membantu untuk mengurangkan risiko kanser kolon, serangan jantung & strok.

STRAWBERRY:

Buah pelindung. Strawberi mempunyai jumlah kuasa antioksidan yang tertinggi di kalangan buah-buahan utama dan melindungi tubuh daripada penyebab kanser, saluran darah tersumbat-radikal bebas.

OREN:

Perubatan termanis. Mengambil 2-4 oren sehari boleh membantu mencegah selsema, mengurangkan kolesterol, mencegah dan membantu merawat penyakit batu karang dan juga mengurangkan risiko kanser kolon.

TEMBIKAI:

Penghilang dahaga. Terdiri daripada 92% air. Ia juga kaya dengan dos glutation, yang membantu meningkatkan sistem imun kita. Ia juga merupakan sumber utama lycopene oksidan melawan kanser. Nutrien lain yang terdapat dalam tembikai adalah vitamin C & Kalium.

JAMBU & BETIK:

Kaya dengan vitamin C. Vitamin C dan serat cukup tinggi khasiatnya dalam buah jambu dan betik.  Membantu mengelakkan sembelit.  Betik kaya dengan karotena.
Ini adalah baik untuk mata anda.

Buah-buahan tempatan dan import kaya dengan khasiat dan manfaatnya.  Ia bagus untuk dijadikan amalan untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

BUAH ADALAH MAKANAN PALING PENTING.

sumber : Rawat Gastrik Semulajadi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More