Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Tip Pembiayaan Pinjaman Kereta

Pinjaman atau loan kereta merupakan salah satu kategori pinjaman yang dilakukan oleh peminjam untuk melakukan tujuan pembelian kereta. Peminjam perlu membayar balik pinjaman termasuk faedah kepada pemberi pinjaman (iaitu bank) secara ansuran dalam jangka masa tertentu. Kegagalan mematuhinya boleh mengakibatkan kenderaan anda ditarik balik oleh pihak institusi kewangan atau bank.

Baru-baru ini @haikalhisham_ telah membuat bebenang ciapan mengenai tips pinjaman kenderaan yang telah dikongsikan oleh pegawai bank itu sendiri. Anda boleh baca perkongsian beliau seperti di bawah.

tip Tip Pembiayaan Pinjaman Kereta 1

Tip Pembiayaan Pinjaman Kereta 2

Pautan dari twitter boleh ditekan pada laman web kalkulator online. Jumlah rebat yang akan diperolehi berbeza-beza mengikut tempoh pinjaman, kadar faedah dan jumlah ansuran bank yang anda telah bayar.

Tip Pembiayaan Pinjaman Kereta 3 Tip Pembiayaan Pinjaman Kereta 4

Penutup

Akhir kata, diharapkan perkongsian kali ini berkaitan Tip Pembiayaan Pinjaman Kereta ini akan memberi sedikit info untuk tatapan anda semua. Untuk mendapatkan lebih banyak info berkaitan kesihatan dan info-info semasa anda boleh layari website t.me/tcerdot.my. Terima Kasih.

Artikel lain: 6 Tempat Simpan Duit Di Rumah Yang Hebat

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More