Sumber Rujukan Globalisasi Anda

BANTUAN AWAL PERSEKOLAHAN (BAP) 2023 RM150 UNTUK SEMUA MURID

Bantuan Awal Persekolahan (BAP) mula diperkenalkan pada tahun 2012 bertujuan untuk meringankan beban perbelanjaan persekolahan keluarga dalam menyediakan keperluan persekolahan anak masing-masing terutamanya semasa sesi persekolah bermula.
Sebelum ini, bantuan ini diberikan kepada murid-murid Tahun 1 hingga Tingkatan 5 atau yang setaraf mempunyai pendapatan Isi Rumah Kasar RM3,000.00 dan ke bawah.

Berbeza dengan tahun sebelum nya, pelaksanaan Bantuan Awal Persekolahan (BAP) tahun hadapan akan diberikan kepada pelajar tanpa mengira had pendapatan ibu bapa.

bantuan awal persekolahan
BAP

Isi Kandungan

TARIKH BAYARAN BANTUAN AWAL PERSEKOLAHAN 2023

Bayaran Bantuan Persekolahan 2023 (BAP) akan diberikan pada Januari 2023. Tiada tarikh yang tepat dikeluarkan oleh kementerian kewangan bagi pembayaran bantuan ini. Akan dikemaskini dari masa ke semasa

JUMLAH BAYARAN

Setiap murid akan menerima RM 150 seorang tanpa mengira had pendapatan keluarga

SYARAT KELAYAKAN

bap
bap
Seperti yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri, setiap murid akan menerima bayaran RM150 tersebut tanpa mengira had pendapatan ibu bapa mereka.

MAKLUMAT LANJUT

Untuk maklumat lanjut, anda boleh rujuk melalui web rasmi BAJET MINI 2023

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More