Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Official Bantuan E-Wallet RM100 Akan Disalurkan Disember Ini

Bantuan E-Wallet RM100 akan diberikan kepada penerima yang layak pada Disember ini, kata Timbalan Menteri Kewangan II Steven Sim Chee Keong.

“Bantuan E-Wallet RM100 ini akan diagihkan pada bulan Disember nanti. Jadi (rakyat) akan dapat (bantuan ini). Rakyat diminta bersabar kerana kerajaan akan tunaikan janji,” katanya kepada BERNAMA pada 19 Oktober 2023, baru-baru ini.

Tarikh Penebusan Bantuan E-Wallet RM100

Dalam kenyataan sebelum ini, kerajaan bersetuju untuk menawarkan kredit e-tunai atau Bantuan E-Wallet RM100 kepada semua rakyat dewasa Malaysia yang berpendapatan RM100,000 setahun dan ke bawah.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, inisiatif pemberian Bantuan E-Wallet RM100 itu susulan melihat kepada kejayaan dan impak besar program e-tunai kepada masyarakat di negara ini.

“Bilangan penerima yang layak dianggarkan melebihi 10 juta rakyat iaitu merangkumi golongan B40 dan M40 dengan dana sekitar RM1 bilion,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Pelancaran Ekonomi MADANI: Memperkasa Rakyat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More