Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Permohonan Biasiswa Gadang 2023/2024

Biasiswa Gadang 2023/2024 adalah sebuah program biasiswa daripada Syarikat Gadang untuk pelajar ijazah sarjana muda yang berprestasi cemerlang dalam bidang akademik dan sahsiah.

Biasiswa ini diberikan bagi memberi peluang kepada pelajar yang memerlukan untuk lanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi sekaligus melonjakkan lagi pembangunan Malaysia pada masa akan datang.

Isi Kandungan

Biasiswa Gadang 2023/2024

Gadang diiktiraf sebagai salah satu syarikat terkemuka yang melonjakkan pembangunan Malaysia ke tahap yang lebih tinggi.

Perniagaan teras utama Gadang merangkumi bidang Pembinaan, Kejuruteraan, Pembangunan Hartanah dan Utiliti dan Gadang sentiasa berusaha untuk memberikan standard prestasi tertinggi dalam semua usahanya.

Kini, Gadang sedang mencari individu yang berbakat dengan kedudukan akademik yang cemerlang, menunjukkan perwatakan teladan dan kualiti kepimpinan yang cemerlang serta mempunyai komitmen dan semangat yang kuat untuk berjaya dalam disiplin yang mereka pilih.

Melalui program biasiswa ini, Gadang berhasrat untuk memupuk dan membangunkan individu yang luar biasa ini untuk mencapai kejayaan dalam usaha profesional mereka melalui program pengajian di mana-mana universiti / kolej awam atau swasta terkemuka tempatan.

Biasiswa ini terbuka kepada pelajar yang menjalani kursus ijazah sarjana muda sepenuh masa dengan melanjutkan pengajian tinggi dalam bidang berikut:

 • Kejuruteraan Awam
 • Struktur, Hidraulik
 • Geo-teknikal / Lebuhraya / Turapan
 • Ukur Bahan
 • Pengurusan Bangunan
 • Kejuruteraan Lebuhraya
 • Pengurusan Pembinaan
 • Kejuruteraan Mekanikal
 • Kejuruteraan Elektrik
 • Pengurusan Perniagaan
 • Sumber Manusia
 • Kewangan & Perakaunan

Biasiswa Gadang 2023/2024

Syarat Kelayakan Permohonan Biasiswa Gadang 2023/2024

Keperluan permohonan adalah seperti berikut:

 1. Mesti warganegara Malaysia, berumur 23 tahun dan ke bawah.
 2. Mesti menunggu kemasukan atau sedang mengikuti kursus ijazah sarjana muda sepenuh masa dalam tempatan.
 3. Universiti / Kolej yang berdaftar dengan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).
 4. Pemohon yang sedang mengikuti pengajian ijazah mereka mesti memperoleh sekurang-kurangnya PNGK 3.5 daripada 4.00 dalam keputusan semester terkini mereka.
 5. Mesti tidak memegang biasiswa lain dari organisasi lain untuk kursus pengajian yang sama (selain PTPTN).
 6. Mesti telah mencapai sekurang-kurangnya 5A dalam SPM / O-Level dan minimum 3A STPM / A-Level atau setaraf, yang mana berkenaan.
 7. Menunjukkan penglibatan aktif dalam aktiviti kokurikulum.
 8. Cekap dalam bahasa Inggeris lisan dan bertulis.
 9. Mempunyai kualiti kepimpinan yang kuat.
 10. Menunjukkan keperluan untuk bantuan kewangan.

Cara Membuat Permohonan Biasiswa Gadang 2023/2024

 • Permohonan Biasiswa Gadang 2023/2024 boleh dibuat secara dalam talian (online) pada pautan berikut

>>>Permohonan Biasiswa Gadang 2023/2024<<<

 • Hantar permohonan lengkap anda dengan semua dokumen yang berkaitan.

Maklumat Lanjut

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut atau bantuan berkaitan Biasiswa Gadang 2023/2024 ini, sila e-mel kepada [email protected] dan semoga anda yang memohon, berjaya dan terpilih untuk mendapatkan tawaran Biasiswa Gadang 2023/2024 ini!

Seterusnya, anda juga boleh dapatkan info-info terkini di TcerDotMy kerana kami sentiasa menyediakan segala info yang tepat dan sahih untuk anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More