Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Permohonan Biasiswa MBAM Scholarship 2024

Berikut adalah info terkini mengenai permohonan Biasiswa MBAM Education Fund Scholarship Awards bagi tahun 2024 yang kini sedang dibuka.

Isi Kandungan

Biasiswa MBAM Education Fund Scholarship Awards 2024

Master Builders Association Malaysia (MBAM) telah membuka sebuah Biasiswa MBAM bermula 1 Mei 2024 untuk permohonan daripada pemohon yang layak.

Sejak penubuhannya, ia telah membantu pelajar Malaysia yang cemerlang untuk memenuhi impian dan aspirasi mereka. Kejayaan mereka dalam mencapai aspirasi mereka telah membantu meningkatkan kehidupan mereka dan memberi impak positif kepada keluarga dan masyarakat mereka.

Pelajar Malaysia yang berjaya akan ditempatkan di Universiti Tempatan yang diiktiraf (Awam & Swasta).

Tawaran Biasiswa ini adalah sehingga RM10,000.00 setiap tahun dan tanpa ikatan.

Permohonan Biasiswa MBAM Scholarship 2024 1

Kursus Pengajian

Pengajian Sepenuh Masa di Universiti Tempatan (Awam & Swasta) yang diiktiraf dalam kursus berkaitan pembinaan seperti berikut:

Kejuruteraan Awam
Kejuruteraan Mekanikal & Elektrikal
Ukur Kuantiti
Ukur Bangunan
Pengurusan Pembinaan

Syarat Kelayakan Permohonan

Calon-calon yang ingin membuat permohonan Biasiswa MBAM Education Fund Scholarship Awards 2024 ini perlulah memenuhi syarat-syarat kelayakan seperti berikut:

  • Warganegara Malaysia di bawah umur 35 tahun pada 1 Januari pengambilan tahun pengambilan untuk peringkat pertama pendidikan tinggi yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda atau kelayakan profesional di Universiti Awam / Swasta.
  • Rekod prestasi akademik yang cemerlang dan aktif dalam sukan dan aktiviti kokurikulum.
  • Keupayaan yang kuat untuk menyampaikan fikiran anda.
  • Mesti menunjukkan bukti keperluan kewangan amali untuk keseluruhan tempoh latihan industri adalah satu keperluan.
  • Pemohon mestilah telah memperoleh surat tawaran daripada Universiti.
  • Sudah diterima atau dijangka menerima tawaran daripada Universiti untuk mengikuti kursus berkaitan pembinaan. Pelajar Universiti Semasa juga layak memohon dengan syarat kursus yang diikuti adalah berkaitan dengan pembinaan.
  • Pemohon mesti mengemukakan penyata peribadi yang merangkumi sebab permohonan anda, aspirasi peribadi anda, kerjaya dan cita-cita. Penyata peribadi mestilah tidak lebih daripada dua (2) muka surat bersaiz A4.

Cara Membuat Permohonan

Permohonan Biasiswa MBAM Education Fund Scholarship Awards 2024 ini kini dibuka bermula 1 Mei 2024 sehingga 30 Jun 2024 dan permohonan boleh dibuat dengan melengkapkan Borang Permohonan yang terdapat pada pautan berikut:

>>>Borang Permohonan Biasiswa MBAM Education Fund Scholarship Awards 2024<<<

Serahkan bersama dokumen yang diperlukan dan penyata peribadi anda melalui e-mel ke [email protected].

Anda juga mesti menghantar Borang Permohonan dengan semua dokumen yang diperlukan diserahkan dan mesti sampai ke MBAM pada atau sebelum 30 Jun 2024 pada jam 1730.

Hanya pemohon yang disenarai pendek akan dimaklumkan. Permohonan lewat tidak akan dipertimbangkan.

Permohonan Biasiswa MBAM Scholarship 2024 2

Maklumat Lanjut

Sebarang maklumat lanjut atau pertanyaan berkaitan permohonan Biasiswa MBAM Education Fund Scholarship Awards 2024 ini, sila rujuk laman web rasmi MBAM Scholarship 2024 atau terus e-mel kepada [email protected] atau hubungi Claire Wong di talian 03 – 7984 8636.

Permohonan Biasiswa MBAM Scholarship 2024 3

Selain daripada Biasiswa MBAM ini, terdapat juga biasiswa lain seperti Biasiswa FGV & Program GDL Tajaan FELDA 2024, Biasiswa Shell Malaysia 2024 yang kini sedang dibuka.

Seterusnya, anda juga boleh dapatkan info-info terkini di TcerDotMy kerana kami sentiasa menyediakan segala info yang tepat dan sahih untuk anda.

Diharapkan info ini bermanfaat untuk anda semua di luar sana!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More