Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Buku Teks Digital Subjek  Bahasa Cina Tingkatan 1

Buku Teks Digital Subjek  Bahasa Cina Tingkatan 1 atau lebih dikenali sebagai Buku Teks PDF ialah salah satu kemudahan yang disediakan oleh Bahagian Teknologi Pendidikan (BTP) Kementerian Pendidikan Malaysia dalam usaha membantu guru-guru dan murid-murid untuk menggunakan buku teks dengan lebih mudah.

Lebih mudah? Ya, kerana buku teks ini disediakan dalam bentuk digital iaitu salinan lembut (softcopy) yang berformatkan dokumen Portable Document Format (PDF).

Ia juga disediakan sebagai usaha dalam mengatasi masalah buku teks yang berat.

Isi Kandungan

Dapatkan “Buku Teks Digital Subjek  Bahasa Cina Tingkatan 1 ” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Semoga bermanfaat kepada para guru diluar sana.

 

Kementerian Pendidikan Bakal Laksana Buku Teks Digital Menjelang 2022

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) menyasarkan untuk menyediakan buku teks digital bagi semua pelajar sekolah menengah di negara ini menjelang 2022. Perlaksanaan dasar tersebut bertujuan bagi menangani masalah beg berat yang dihadapi oleh pelajar sekolah selain mengurangkan indeks penggunaan kertas negara.

Buku Teks Digital Subjek  Bahasa Cina Tingkatan 1 1

Ini selari dengan misi Kementerian Pendidikan Malaysia dala mengurankan indeks penggunaan kertas. Tambah beliau lagi, inovasi pendigitalan buku teks membolehkan pelajar mendapatkan pengetahuan melampaui bilik darjah.

Buku Teks Digital Subjek  Bahasa Cina Tingkatan 1 2

Sumber : Sihar Harian

Berikut adalah Koleksi Nota dan Kertas Soalan Exam untuk rujukan.

 

PENUTUP

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Buku Teks Digital ini membantu anda..

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More