Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Dokumen Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 Sekolah Rendah

Dokumen Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 Sekolah Rendah untuk panduan sekolah dan guru-guru dalam persediaan menghadapi sesi persekolahan 2021 ini telah disediakan oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum (BPK).

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah melaksanakan penjajaran kurikulum selaras dengan pengumuman pembukaan semula sekolah berdasarkan Takwim Persekolahan 2021 yang dipinda. Pada ketika ini, Kandungan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) telah dijajarkan bagi tujuan kegunaan pengajaran dan pembelajaran bagi memenuhi keperluan pembelajaran murid yang terkesan lanjutan daripada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Penjajaran kukurikulum adalah penyusunan semula kandungan, pedagogi serta pentaksiran berdasarkan hasil pembelajarn yang dihasratkan bagi memenuhi keperluan khusus mata pelajaran dalam apa jua keadaan.

Untuk mendapatkan Dokumen Versi 2.0 Sekolah Rendah anda boleh memuat turun seperti dibawah:

Isi Kandungan

Dapatkan “Dokumen Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 Sekolah Rendah” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

KOLEKSI

LINK

Dokumen Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 Sekolah Rendah

TAHUN 1

TAHUN 2

TAHUN 3

TAHUN 4

TAHUN 5

TAHUN 6

PENDIDIKAN KHAS TAHUN 1

PENDIDIKAN KHAS TAHUN 5

Anda juga mungkin berminat dengan perkara di bawah!

SILA KLIK DI BAWAH UNTUK MENDAPAT KOLEKSI DOKUMEN PENJAJARAN KURIKULUM (DPK) YANG LAIN

DOKUMEN PENJAJARAN KURIKULUM VERSI 2.0 SEKOLAH MENENGAH

ATAU

HIMPUNAN KOLEKSI KUIZ ONLINE TAHUN 1 HINGGA TAHUN 6

Dokumen Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 Sekolah Rendah ini akan dapat menjadi panduan kepada guru-guru dalam memudah cara, merancang dan melaksanakan pengajaran dan pembelajaran pada tahun 2021 dengan lebih berkesan.

Penutup

Oleh itu, diharap semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download bahan pendidikan, jadikanlah tcer.my sebagai hub pencarian bahan pendidikan terbaik anda.

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana memuat turun Dokumen Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 Sekolah Rendah.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More