Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Geran Khas Prihatin Permai, Tarikh Bayaran Tambahan RM1,000

GKP Tambahan atau GKP Permai adalah bantuan kewangan tambahan secara one-off yang disediakan oleh Kerajaan kepada Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS) mikro yang menerima bantuan Geran Khas Prihatin (GKP 1.0 dan GKP 2.0) sebelum ini. GKP Tambahan adalah bantuan kewangan tambahan secara one-off yang disediakan oleh Kerajaan kepada Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS) mikro yang menerima bantuan Geran Khas Prihatin (GKP 1.0 dan GKP 2.0) sebelum ini.

permai

Terkini, turut diumumkan GKP 3.0 (PEMERKASA) sebanyak RM1,000 dan tarikh bayaran terkini GKP (PERMAI) mulai 25 Mac 2021. Semakan status permohonan boleh dibuat di portal rasmi Geran Khas Prihatin bermula 24 Mac ini.

Seperti yang diumumkan dalam Pakej Bantuan Perlindungan Ekonomi dan Rakyat Malaysia PERMAI, Kerajaan akan memperluaskan bantuan Geran Khas Prihatin (GKP) Tambahan kepada 800,000 peniaga kecil dan sederhana (PKS) sehingga RM1,000.

permai

Isi Kandungan

Tarikh Bayaran GKP Permai

Tarikh bayaran bagi Geran Khas Prihatin Tambahan ini adalah pada 25 Mac 2021.

Manakala, bagi kaedah pembayaran adalah sama seperti pelaksanaan GKP 1.0 dan GKP 2.0 iaitu amaun tersebut akan dikreditkan ke akaun bank simpanan atau semasa peribadi penerima yang telah didaftarkan pada permohonan Geran Khas Prihatin sebelum ini.

Pembayaran hanya dikreditkan kepada penerima yang mempunyai akaun bank yang aktif sahaja.

Maklumat Lanjut

permai

Untuk maklumat lanjut berhubung Geran Khas Prihatin Permai / Tambahan ini, sila rujuk FAQ rasmi oleh LHDN di pautan berikut:

https://gkp.hasil.gov.my/Download/Faq/(FAQ)GKPTambahan.pdf

Artikel lain: Biasiswa Nottingham, Biasiswa Karangkraf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More