Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Jawatan kosong Sebagai Pemandu Kenderaan

Jawatan kosong Sebagai Pemandu Kenderaan kini dibuka  untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan yang berilmu, berkeyakinan, berintegriti, kreatif, inovasi, komited dan mempunyai kecemerlangan peribadi untuk mengisi kekosongan tersebut.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat – syarat yang ditetapkan dialu – alukan untuk mengisi jawatan kosong Sebagai Pemandu Kenderaan seperti dibawah:

Isi Kandungan

Jawatan Kosong

 1. Pemandu Kenderaan
 • Nama Majikan : Pelbagai Kementerian / Jabatan
 • Lokasi Kekosongan: Sabah
 • Tarikh Tutup Permohonan : 7 April 2021

Jawatan kosong Sebagai Pemandu Kenderaan

Syarat Permohonan

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 • calon yang berminat hendaklahWarganegara Malaysia dan Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 • Memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
 1. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 2. lesen memandu Kelas D/E/E1/E2/F/G/H/I yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali lesen memandu dalam tempoh percubaan (P)]; dan
 3. berkebolehan memandu, mengendali dan menyenggarakan kenderaan berkenaan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini. Gaji permulaan Gred H11 ditetapkan mengikut Kelas Lesen Memandu:
  1. Lesen D : RM1,264.15
  2. Lesen E/E1/E2 : RM1,310.30
  3. Lesen F/H : RM1,356.45
  4. Lesen G/I : RM1,402.60

Cara membuat permohonan

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Klik pautan “MOHON SINI” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut.

Untuk membuat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan, sila klik pautan dibawah

>>> IKLAN PENUH PERMOHONAN

 

Jawatan kosong Sebagai Pemandu Kenderaan 1

 

Pastikan anda rujuk iklan penuh dibawah terlebih dahulu sebelum mengemukakan permohonan anda

Penutup

Akhir kata, diharapkan perkongsian kali ini berkaitan jawatan kosong Sebagai Pemandu Kenderaan memberi manfaat kepada anda semua. Untuk mendapatkan lebih banyak info semasa anda boleh layari website t.me/tcerdot.my. Terima Kasih

Menarik untuk dibaca: Jawatan Kosong di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More