Sumber Rujukan Globalisasi Anda

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT BAHASA ARAB PT3 DAN SPM

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT BAHASA ARAB PT3 DAN SPM ini adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh kami.

Portal ini dibangunkan untuk membantu pelajar terutamanya, serta para guru dan juga ibubapa dalam nota yang terbaik untuk proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik dan berkesan. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan sebaga platform rujukan lengkap untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM terutamanya.

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun nota ringkas dan padat ini pada pautan muat turun pdf yang telah disediakan di bawah. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan.

Isi Kandungan

Dapatkan “KOLEKSI NOTA RINGKAS” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’.

 

 LINK DOWNLOAD

 PT3

 SPM

 

Semoga bermanfaat buat semua. DIpersilakan SHARE kepada semua.

 

Tips dan mudahnya belajar bahasa arab

Bahasa Arab ramai yang merasakan bahasa ini agak susah untuk belajar. Sedangkan bahasa inilah paling mudah untuk belajar dan difahami. Disini kami kongsikan dua tips untuk memudahkan kita belajar dan mendalami bahasa arab ini.

#1. Haruslah Berguru

Wwdamwyd o

Sudah pasti jika anda mempunyai guru yang begitu mahir dalam bahasa Arab pasti akan mudah untuk belajar. Jika anda belajar melalui youtube atau sendiri anda hanya menghafal dan bukan memahami. Belajar dengan guru yang benar-benar terlatih.

#2. Mempunyai Kamus Bahasa Arab

Vknwm4zx o

Kamus paling penting kerana jika anda tidak memahami sesuatu perkataan anda harus mencari di dalam kamus. Dengan kamus anda akan dapat mengetahui erti sebenar perkataan tersebut. Jika tidak mempunyai kamus anda tidak akan mendapat jawapannya.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More