Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Koleksi Soalan Latihan Kimia SPM + Skema Jawapan

Koleksi Soalan Latihan Kimia ini adalah himpunan soalan terbaik Kimia oleh pelajar cemerlang SPM. Untuk cemerlang dalam subjek Kimia, para pelajar perlu memperbanyakkan membuat latihan bagi membiasakan diri dengan formula persamaan dan jenis-jenis bahan kimia yang terlibat.

Himpunan soalan ini adalah initiatif seorang guru yang menghimpunkan soalan-soalan Kimia yang menarik serta berkualiti bagi digunakan oleh pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM.

Untuk mendapatkan Koleksi Soalan Latihan Kimia anda boleh memuat turun seperti dibawah

Isi Kandungan

Dapatkan “Koleksi Soalan Latihan Kimia ” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

Koleksi Soalan

          Modul

Set 1

Set 2

Set 3

Set 4

Set 5

Set 6

Set 7

 

Koleksi Soalan Latihan Fizik

Bagi anda yang ingin mendapatkan koleksi soalan latihan Fizik , anda boleh memuat turun di link Koleksi Soalan Latihan Fizik.

Tips Cemerlang Kimia

1) Kuasai perkaitan antara topik-topik dalam subjek

  • Calon perlu memahami perkaitan antara semua topik yang telah dipelajari dalam subjek Kimia dan menguasai isi kandungan subjek.

 

Koleksi Soalan Latihan Kimia SPM + Skema Jawapan 1

2) Buat analisa soalan SPM tahun-tahun lepas

  • Membuat analisa soalan SPM tahun-tahun lepas adalah sangat penting untuk mengetahui topik-topik yang kerap ditanya dalam SPM dan gaya penyoalan yang dikeluarkan.
  • Fokuskan pada stimulus yang berbeza yang dikeluarkan untuk topik yang sama. Calon boleh memfokuskan cara menjawab bagi soalan yang mempunyai stimulus yang pelbagai.
  • Calon dapat memfokuskan jawapan berdasarkan peruntukan markah yang diberikan menggunakan standard pemarkahan SPM sebenar.

3)Kuasai teknik menjawab Kertas 3

  • Fokuskan untuk mendapatkan skor 3 bagi setiap konstruk kemahiran proses sains yang diuji.
  • Target untuk mendapat sekurang-kurangnya 40/50 bagi kertas 3.

Penutup

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Koleksi Soalan Latihan Kimia ini dapat membantu anda..

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More