Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Koleksi Soalan Latihan Sains SPM Cemerlang+ Skema Jawapan

Koleksi Soalan Latihan Sains  ini adalah himpunan soalan terbaik Sains oleh pelajar cemerlang SPM. Untuk cemerlang dalam subjek Sains, para pelajar perlu memperbanyakkan membuat latihan bagi membiasakan diri dengan bentuk soalan yang akan ditanya semasa peperiksaan.

Himpunan soalan ini adalah initiatif seorang guru yang menghimpunkan soalan-soalan Sains yang terbaik serta berkualiti bagi digunakan oleh pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM.

Untuk mendapatkan Koleksi Soalan Latihan Sains anda boleh memuat turun seperti dibawah

Isi Kandungan

Dapatkan “Koleksi Soalan Latihan Sains” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Koleksi Soalan

       Modul

Set 1

Set 2

Set 3

Set 4

Set 5

Set 6

Set 7

Nak dapatkan Koleksi Soalan Latihan Kimia???

Bagi anda yang ingin mendapatkan koleksi soalan latihan Kimia , anda boleh memuat turun di sini Koleksi Soalan Latihan Kimia

Mudahnya Subjek Sains!!

1.Buat ulangkaji selalu.

Jangan biarkan topik-topik bertambah sebelum memulakan ulangkaji. Ulangkaji awal             supaya anda tidak menyesal dan panik melihat banyak topik yg belum diulangkaji. So,             kena la mula study awal-awal. Bukan last minutes!

2. Belajar Sains setiap minggu.

Tidak kisah apa jenis Sains, belajarlah Sains setiap minggu. Jangan asyik mempelajari subjek-subjek lain sahaja. Siapkan homework dan latihan yang diberikan dan tidak menunggu sehingga peperiksaan hampir tiba.

3.Cuba buat semua bentuk soalan.

Buat semua bentuk soalan, sama ada soalan aneka pilihan (objektif), struktur (subjektif) atau essei. Jangan hanya memilih bentuk-bentuk soalan yg disukai sahaja.
Beli buku-beli kerja yg memberikan model jawapan. Dengan cara begini, anda boleh membandingkan jawapan anda dengan contoh/model jawapan yg diberikan.

Penutup

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Koleksi Soalan Latihan Sains ini dapat membantu anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More