Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Kuiz Online Tingkatan 2 Sejarah

Kuiz Online Tingkatan 2 Sejarah ini disediakan oleh pihak KPM melalui tapak pembelajaran maya KPM yang memberikan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams.

Kepada mereka yang mempunyai masalah akses internet, guru boleh meminta murid untuk melakukan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa keluar dari rumah dan memastikan tiada murid yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui http://moe-dl.edu.my. Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Edpuzzle, Quizizz dan Kahoot.

Kepada para guru pula, anda semua boleh lakukan catatan RPH ringkas. Jika tidak mempunyai rujukan, anda boleh dapatkan contoh catatan RPH ini.

Untuk mendapatkan Kuiz Online Tingkatan 2 Sejarah  anda boleh memuat turun seperti dibawah:

Isi Kandungan

Dapatkan “Kuiz Online Tingkatan 2 Sejarah” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Kemudian anda akan di bawa ke kuiz online tersebut. Jawab dengan tenang dan biarkan soalan loading sehingga habis.

SUBJEK

LINK

Kuiz Online Tingkatan 2 Sejarah

SET 1

SET 2

SET 3

SET 4

SET 5

Penutup 

Oleh itu, diharap semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download kuiz online, jadikanlah tcer.my sebagai hub pencarian kuiz online terbaik anda.

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Kuiz Online Tingkatan 2 Sejarah  ini membantu anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More