Sumber Rujukan Globalisasi Anda

MOHON BANTUAN PRIHATIN NASIONAL BPN 2.0 SEGERA

Pemohon yang tidak mendapat Bantuan Prihatin Nasional (BPN) 2.0 sebelum ini berpeluang untuk membuat permohonan baru Bantuan Prihatin Nasional (BPN) 2.0 sehingga Ahad ini iaitu 15 November.

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) mengingatkan orang ramai yang bukan penerima BPN sebelum ini dan memenuhi syarat kelayakan ditetapkan supaya memohon segera, selewat-lewatnya sehingga 15 November ini. Permohonan boleh dibuat secara dalam talian di https://bpn.hasil.gov.my/ atau melalui penghantaran borang manual ke pejabat LHDNM yang berdekatan.

BPN

Seperti yang telah diumumkan oleh Kerajaan sebelum ini, BPN 2.0 merupakan inisiatif Kerajaan di bawah Kerangka Inisiatif Tambahan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat, KITA PRIHATIN, bagi membantu rakyat yang terkesan dengan penularan wabak COVID-19. Bagi permohonan baharu yang lulus, pembayaran akan dibuat pada bulan Januari 2021.

Orang ramai boleh melayari portal BPN di https://bpn.hasil.gov.my/ untuk muat turun syarat permohonan dan Soalan Lazim (FAQ) berkaitan bantuan ini.

Sebarang pertanyaan serta maklum balas berkaitan boleh diajukan kepada LHDNM melalui Hasil Care Line di talian 03-8911 1000 atau 603-8911 1100 (Luar Negara), HASiL Live Chat dan Borang Maklum Balas di portal rasmi LHDNM.

Sumber: LHDN

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More