Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 antara inisiatif kebajikan yang perlu disediakan sebagai peluang untuk merehatkan minda guru-guru KPM serta sebagai tanda penghargaan dan terima kasih pihak Kerajaan.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah mengumumkan 10 prakarsa atau inisiatif bagi memperkasa kebajikan dan mengurangkan beban guru sempena sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan Tahun 2023.

Menterinya Fadhlina Sidek berkata, selain tujuh langkah segera yang diputuskan KPM sebelum ini, 10 inisiatif baharu itu juga turut membantu mengurangkan kos sara hidup, merancakkan ekonomi dan meningkatkan kesejahteraan negara.

Isi Kandungan

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 ini ditawarkan melalui potongan harga tiket penerbangan, penginapan, pengangkutan darat serta taman tema dengan kerjasama Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya, Kementerian Pengangkutan Malaysia serta rakan strategik seperti Airasia, Traveloka dan Bank Rakyat.

Inisiatif ini seterusnya dilihat dapat mempromosikan destinasi pelancongan dan merancakkan ekonomi negara.

Berikut adalah senarai pakej yang telah diwar-warkan oleh Tourism Malaysia dengan kerjasama Kementerian Pelancongan Seni dan Budaya serta Kementerian Pendidikan Malaysia.

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 

Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 

Sila rujuk PDF Lengkap Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023 untuk maklumat lanjut senarai pakej berkenaan.

cuti cuti cikgu

10 Prakarsa KPM Sempena Hari Guru 2023

  1. Penambahbaikan surat Pekeliling Ikhtisas Bil.5/2022: Lawatan Sekolah Pada Hari Persekolahan.
  2. Peluasan sekolah Komprehensif K9 dengan pertambahan 10 buah sekolah lagi dalam usaha mengatasi isu keciciran murid khususnya di kawasan pedalam dan orang asli.
  3. Peluasan Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih (SBJK) ke negeri Sabah.
  4. KPM bersama-sama dengan Suruhanja Perkhidmatan Pendidikan (SPP) terus memperkasa pengurusan pengambilan pegawai perkhidmatan pendidikan.
  5. Kebenaran dan kelonggaran pemakaian baju korporat rasmi Kementerian Pendidikan sewaktu bertugas.
  6. Pemansuhan sebarang kutipan sumbangan sambutan Hari Guru.
  7. Mempertingkat pesanan kumpulan Guru Insani Malaysia.
  8. Mempertingkat peranan Yayaysan Guru Tun Hussein Onn (YTGHO) dalam meningkatkan profesionalisme guru dan menjaga kebajikan guru.
  9. Penambahbaikan Standard Guru Malaysia 2.0.
  10. KPM dengan kerjasama rakan strategik menyediakan peluang merehatkan minda melalui Program Cuti-Cuti Cikgu mampu milik.

Maklumat Lanjut

Sebarang maklumat lanjut berkaitan Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2023, anda boleh merujuk di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Seterusnya, anda juga boleh dapatkan info-info terkini di TcerDotMy kerana kami sentiasa menyediakan segala info yang tepat dan sahih untuk anda!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More