Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan 16 Mac 2021

Kemas Kini Perintah Kawalan Pergerakan (PKP/PKPB/PKPP) 16 Mac 2021

Negeri dan Wilayah yang BERTUKAR STATUS daripada PKPB kepada PKPP adalah Kedah (Kecuali Kuala Muda dan Kulim PKPB), Seluruh Negeri Perak dan Negeri Sembilan (Kecuali Seremban PKPB) berkuatkuasa 19 Mac sehingga 31 Mac 2021

perintah

Negeri dan Wilayah yang DIKEKALKAN status PKPB iaitu Selangor, WP Kuala Lumpur, Johor, Pulau Pinang dan Kelantan bermula 19 Mac sehingga 31 Mac 2021 manakala Sarawak bermula 16 Mac sehingga 29 Mac 2021.

Negeri/Wilayah yang berstatus KEKAL PKPP adalah Perlis, Melaka, Pahang, Terengganu, WP Putrajaya, WP Labuan, Sabah (Kecuali Nabawan, PKP) bermula 19 Mac 2021 sehingga 31 Mac 2021.

perintah

Rentas daerah DIBENARKAN di seluruh negara kecuali Sabah dan Sarawak.

perintah

Rentas negeri MASIH TIDAK DIBENARKAN kecuali bagi aktiviti pelancongan sahaja melalui konsep green travel bubble menggunakan syarikat dan agen pelancongan yang berdaftar dengan MOTAC.

perintah

Bazar Ramadan dan Bazar Aidilfitri DIBENARKAN BEROPERASI di seluruh negara dengan yang SOP ketat. Layari laman sesawang MKN untuk maklumat lanjut.

perintah

Solat terawih DIBENARKAN SECARA BERJEMAAH di masjid/surau dan jumlah kehadiran jemaah tertakluk kepada Pihak Berkuasa Agama Negeri-Negeri.

perintah

Maklumat Lanjut

Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut pada pautan dibawah:

Facebook.com/KementerianKesihatanMalaysia

Artikel lain: Permohonan Dermasiswa, Promosi Tiket ETS KTMB

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More