Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Tebus RM20 Big Pay Sekarang Dengan Ikuti Langkah Mudah Ini

RM20 Big Pay secara percuma dengan hanya mengikuti beberapa langkah mudah ini. Ketahui juga kegunaan RM20 Big Pay ini.Percaya atau tidak? Baca artikel ini untuk maklumat lanjut.

RM20 Big Pay

Isi Kandungan

Big Pay

Ramai sebenarnya yang masih belum tahu apakah itu Big Pay. Big ini merupakan antara salah satu jenis E-Wallet yang dikeluarkan oleh pihak Air Asia. Seperti jenis-jenis E-Wallet yang lain juga, Big Pay turut berfungsi untuk membolehkan antara membuat pembayaran dan transaksi secara atas talian.

Yang menariknya, anda juga bakal menerima kad Big Pay secara percuma.

Nak dapatkan kad Big Pay ini secara percuma, anda perlu mendaftarkan akaun anda terlebih dahulu dan memperoleh RM20 Big Pay secara percuma.

*Tekan di Sini Untuk Muat Turun Aplikasi: Link Pautan Big Pay

Touch n Go

Touch n Go merupakan antara salah satu jenis E-Wallet yang boleh dikatakan agak terkenal dan menjadi kegunaan banyak pihak, lebih-lebih lagi di tol jalan raya.

Bahkan, di kedai-kedai makan juga mempraktikkan pengguna Touch n Go ini.

*Tekan di Sini Untuk Muat Turun Aplikasi: Link Pautan Touch n Go.

Boost

Boost juga turut terkenal dalam kalangan pengguna di seluruh dunia kerana kemudahan yang tersedia. Bukan itu sahaja, bahkan anda boleh memanfaatkan beberapa jenis wang pulangan atau “cashback” daripada sistem ini.

Syaratnya anda perlu memenuhi keperluan sistem untuk menebusnya. Mudah bukan?

*Tekan di Sini Untuk Muat Turun Aplikasi: Link Pautan Boost.

Grab Pay

RM20 Big Pay

Kita sering kali mendengar aplikasi Grab untuk membuat tempahan kereta dan seumpamanya. Akan tetapi, Grab juga turut memperluaskan sistemnya sehingga mewujudkan kegunaan Grab Pay atau Grab E-Wallet yang bertujuan sebagai transaksi secara atas talian.

Dalam aplikasi Grab, anda boleh menggunakan pelbagai kemudahan seperti pembayaran utiliti, membeli makanan dan seumpamanya.

Belum memilikinya? Muat turun sekarang.

*Tekan di Sini Untuk Muat Turun Aplikasi: Link Pautan Grab Pay

Cara Tebus RM20 Big Pay

Tanpa membuang masa, akan saya kongsikan dengan anda semua bagaimana untuk menebus RM20 Big Pay yang sepatutnya menjadi milik anda. Ramai yang sudah melakukannya, anda bila lagi?

Malalui pendaftaran akaun Big Pay ini, anda akan memperoleh kad Big Pay yang tertulis nama anda di atasnya secara percuma. Penghantaran pun tidak perlu dibayar.

Di bawah ini saya kongsikan dengan anda bagaimana caranya. Moga-moga bermanfaat.

Daftar Akaun Big Pay

RM20 Big Pay     RM20 Big Pay

 • LANGKAH PERTAMA: Anda perlu muat turun terlebih dahulu aplikasi Big Pay ini di telefon pintar anda.
 • LANGKAH KEDUA: Setelah muat turun, buka aplikasi ini dan anda akan memilih paparan seperti ini. Tekan butang “Sign up” untuk membuat pendaftaran.
 • LANGKAH KETIGA: Di paparan skrin anda, tekang butang “Malaysia”.

Masukkan Maklumat Yang Diminta

RM20 Big Pay    RM20 Big Pay    RM20 Big Pay

 • LANGKAH KEEMPAT: Sekiranya anda mahu menggunakan kemudahan “Fingerprint” untuk membuka akaun ini, tekan “Allow” dan sebaliknya sekiranya anda tidak mahu.
 • LANGKAH KELIMA: Masukkan kata laluan untuk privasi akaun Big Pay anda.
 • LANGKAH KEENAM: Anda perlu memasukkan segala maklumat yang diminta untuk mengesahkan identiti anda. Pasti maklumat yang dimasukkan adalah tepat dan benar.

Sahkan Identiti Warganegara Anda

 • LANGKAH KETUJUH: Pastikan anda mengikut segala arahan yang diberikan dengan betul agar tidak tersalah langkah.
 • LANGKAH KELAPAN: Pada langkah ini, anda wajib memuat naik gambar kad pengenalan anda di permukaan depan dan belakang. Pastikan gambar yang di ambil jelas.
 • LANGKAH KESEMBILAN: Anda perlu mengambil gambar selfie anda kiri, kanan dan depan on the spot. Tujuannya adalah untuk megesahkan kad pengenalan yang dimuat naik adalah sama dengan tuan badan.

Tebus Nilai RM20 Big Pay

RM20 Big Pay    RM20 Big Pay

 • LANGKAH KESEPULUH: Di bahagian ini amatlah penting kerana anda diminta untuk memasukkan “Referral Code”. Taip kod ini: TPXUCXJMFZ .
 • Sekiranya anda tidak memasukkan referral kod, anda tidak akan dapat RM20 Big Pay secara percuma. Jangan “Skip” langkah ini.
 • LANGKAH KESEBELAS: Seterusnya, masukkan nama yang anda mahukan atas kad anda.
 • LANGKAH KEDUA BELAS: Ikuti langkah seterusnya sehingga selesai anda membuat pendaftaran.

Pendaftaran RM20 Big Pay Anda Selesai

RM20 Big Pay     RM20 Big Pay

Pendaftaran anda sudah pun selesai apabila paparan skrin anda naik sebegini. Tunggu selama 2 hari untuk pihak Big Pay membuat pengesahan identiti anda.

Jangan “Uninstalled” aplikasi Big Pay ini kerana anda akan mendapat notifikasi daripada Big Pay. Kad percuma Big Pay anda juga akan dihantar ke alamat rumah anda dengan segera.

Anda perlu Top Up akaun Big Pay anda sebanyak RM5 untuk aktifkan akaun anda. Setelah itu, dalam beberapa minit sahaja anda akan melihat baki wang anda adalah sebanyak RM25.

Setelah pengesahan dibuat, anda akan mendapat notifikasi dan anda boleh menggunakan RM20 Big Pay anda sesuka hati mengikut keinginan dan kehendak anda.

Ajaklah rakan-rakan dan keluarga anda untuk menebus RM20 Big Pay ini.

Selain daripada artikel ini, anda juga boleh membaca maklumat berkaitan Penebusan RM150 E-Wallet Tahun 2022. Moga-moga mampu menggembirakan hati anda.

Kegunaan Big Pay

RM20 Big Pay

Dalam aplikasi Big Pay ini, terdapat beberapa fungsi utama yang boleh anda manfaatkan dengan sepenuhnya. Mari kita lihat butang dan fungsi yang ada.

 • HOME
 1. Di bahagian ini, anda boleh melihat sejarah transaksi anda sama duit yang masuk, duit yang dihantar dan jumlah perbelanjaan anda dalam masa terkini.
 • ANALYTICS
 1. Di bahagian ini, anda boleh menetapkan atau merekod perbelanjaan anda dari masa ke masa.
 2. Terdapat kategori perbelanjaan untuk utiliti, minyak, makanan dan minuman dan seumpamanya.
 • PAYMENTS
 1. Di bahagian ini, anda boleh melihat baki keseluruhan yang anda ada dalam akaun Big Pay.
 2. Terdapat juga QR Code untuk pembayaran, Pemindahan Wang ke Akauan Tempatan, Pemindahan Antarabangsa, Bil dan sebagainya.
 • CARD
 1. Di bahagian ini, anda dapat melihat gambaran depan dan belakang kad fizikal Big Pay anda.
 2. Anda boleh membekukan kad sekiranya hilang.
 3. Tetapkan pin kata laluan.
 4. Topup.
 • SETTINGS
 1. Di bahagian ini, anda dapat melihat Cashback Rewards, Supports untuk bertanyakan soalan atau keraguan, Blog Big Pay dan lain-lain berkaitan.

Kelebihan Big Pay

Kenapa, mengapa dan apa sebenarnya kelebihan menggunakan Big Pay ini?

Seperti yang telah diterangkan di atas, Big Pay juga berfungsi sebagai salah satu jenis bentuk sistem kewangan elektronik.

 • Membuat pembayaran yang dibeli.
 • Mudah di bawa ke mana-mana sahaja.
 • Boleh membuat kiraan baki dengan cepat dan pantas.
 • Menjejak perbelanjaan harian, mingguan dan bulanan.
 • Boleh membuat pemindahan wang ke akaun bank.
 • Pembayaran bil-bil utiliti.
 • Mendapat kad kredit percuma.
 • Pendaftaran secara percuma.
 • Dan lain-lain.

Buat Penebusan Sekarang Secara Beramai

Diharapkan agar perkongsian berkaitan RM20 Big Pay ini memberi salah satu pilihan kepada anda untuk menguruskan kewangan dengan lebih baik.

Jadilah pengguna yang bijak dan hebat melalui Big Pay ini. Ingat, setiap keputusan yang anda lakukan akan ada kesannya sama ada baik atau buruk. Pilihan di tangan anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More