Sumber Rujukan Globalisasi Anda

RPT 2021 Tahun 1 Sains

RPT 2021 Tahun 1 Sains ini adalah untuk kegunaan bagi tahun 2021 sahaja.

Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) ini disediakan oleh Rozayus Academy. Terima kasih kepada pihak mereka atas penyediaan RPT ini.

Pengenalan

RPT 2021 Tahun 1 Sains
RPT 2021 Tahun 1 Sains

Rancangan Pengajaran Tahunan mengandungi secara ringkas isi pengajaran dan  pembelajaran berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) yang dikeluarkan oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum Kementerian Pendidikan Malaysia.

Ciri utama RPT:

  1. Berdasarkan DSKP.
  2. Merangkumi sepanjang tahun.
  3. Diolah mengikut kesesuaian kelas dan tahap pencapaian murid.
  4. Disusun berdasarkan takwim 2021.

RPT atau Rancangan Pengajaran Tahunan ialah satu susunan topik pembelajaran yang terbaru mengikut Pendidikan Alaf ke-21 yang sedang diketengahkan oleh KPM.

Berbanding dengan RPT tahun-tahun sebelum ini, tahun 2021 ini dilihat lebih banyak menekankan aspek PAK-21 dimana pihak kementerian begitu giat menjalankan kursus kepada para guru di sekolah bagi menerangkan dasar pendidikan yang baru ini.

Oleh sebab itu, dilihat adalah sangat menjadi tuntutan jika semua guru berganding bahu dan menyokong setiap dasar yang diperkenalkan oleh KPM. Jika ada sebarang masalah, maklumkan dengan cara yang baik dan saluran yang betul. Kita perlu tunjukkan profesion guru adalah satu profesion yang profesional.

Untuk mendapatkan RPT 2021 Tahun 1 Sains anda boleh memuat turun seperti dibawah:

Isi Kandungan

Dapatkan “RPT 2021 Tahun 1 Sains” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

SUBJEK

LINK

  • RPT 2021 Tahun 1

Selepas anda mendapatkan bahan RPT ini, sila cetak dan tunjukkan kepada pihak pentadbir bagi mendapatkan pengesahan mereka. Jika sesuai digunakan di sekolah anda barulah jadikan RPT ini sebagai rujukan anda membuat RPH.

Penutup

Oleh itu, diharap semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah tcer.my sebagai hub pencarian bahan – bahan pendidikan terbaik anda.

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana memuat turun RPT 2021 Tahun 1 Sains.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More