Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Semakan Keputusan SPM 2019

Semakan Keputusan SPM 2019

Berdasarkan tahun-tahun yang sebelum ini, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) akan memilih satu tarikh pada bulan Mac untuk mengumumkan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) merupakan satu peperiksaan yang utama kebangsaan yang ditadbir urus secara berpusat dan diadakan setahun sekali di penghujung pendidikan menengah.

Peperiksaan ini merupakan peperiksaan pensijilan yang melayakkan murid memohon biasiswa, kemasukan ke pusat pengajian tinggi dan permohonan pekerjaan.

TARIKH DAN SEMAKAN KEPUTUSAN SPM 2019

Tarikh : 5 Mac 2020

Jam    : 10.00 Pagi

Tarikh tepat seperti yang diumumkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM)

Keputusan SPM boleh diketahui secara manual (sekolah/Jabatan Pendidikan Negeri) dan secara atas talian (online).

Semakan Online : Sila Klik DI SINI

Aplikasi Mobile : Sila Klik DI SINI

Sistem SMS :

Taip: SPM <jarak> ANGKA GILIRAN <jarak> dan SMS ke 15888

Kenyataan Media daripada KPM mengenai Semakan Keputusan SPM 2019

Semakan Keputusan SPM 2019

Sistem aplikasi semakan keputusan SPM secara atas talian hanya diaktifkan bermula pada tarikh pengumuman rasmi keputusan SPM dikeluarkan.

Walau bagaimanapun, sistem atas talian hanya memaparkan keputusan ringkas sahaja. Keputusan penuh hanya boleh didapatkan di sekolah atau JPN sahaja.

Sekian, semoga perkongsian daripada admin pada kali ini iaitu Semakan Keputusan SPM 2019 memberikan manfaat kepada anda semua. Jom sertai kami DI SINI untuk mendapatkan bahan-bahan pendidikan dan informasi terkini lagi terbaik dari semasa ke semasa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More