Sumber Rujukan Globalisasi Anda

KOLEKSI SOALAN LATIHAN PENDIDIKAN MORAL SPM+ SKEMA JAWAPAN

Soalan Latihan Pendidikan Moral ini adalah himpunan contoh soalan subjek pendidikan moral untuk rujukan dan latihan para pelajar dan guru. Soalan ini disediakan bersama skema jawapan yang lengkap bagi memudahlan para pelajar atau guru membuat rujukan.

Untuk mendapatkan Soalan Latihan Pendidikan Moral SPM anda boleh memuat turun seperti dibawah:

Isi Kandungan

Dapatkan “Soalan Latihan Pendidikan Moral” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format Soalan Latihan Pendidikan Moral ini adalah dalam ‘PDF’

Koleksi Soalan

          Modul

Set 1

Set 2

Set 3

Set 4
Set 5
Set 6

Set 7

Mencari Soalan Latihan Biologi!

Bagi anda yang ingin mendapatkan koleksi soalan latihan kimia , anda boleh memuat turun di link Koleksi Soalan Latihan Biologi

Skor A+ SPM Pendidikan Moral: 

KOLEKSI SOALAN LATIHAN PENDIDIKAN MORAL SPM+ SKEMA JAWAPAN
KOLEKSI SOALAN LATIHAN PENDIDIKAN MORAL SPM+ SKEMA JAWAPAN

1.Anda harus mempunyai senarai semua 36 Nilai dalam silibus dan Definisi dan Kata Kunci mereka. Sekiranya anda tidak memilikinya, dapatkannya dari guru anda.

2.Anda perlu memahami makna dan penggunaan untuk setiap Nilai. Baca Definisi setiap Nilai dan cuba memahaminya. Buku teks juga mengandungi beberapa penjelasan dan contoh yang dapat membantu anda memahami Nilai. Anda juga harus memberi perhatian semasa guru anda mengajar di kelas. Sekiranya anda masih tidak memahami Nilai, tanyakan kepada guru anda.

3.Anda harus ingat setiap Nilai dan Definisi dan Kata Kunci. Anda mesti menghafalnya sama seperti dalam silibus, terutama untuk Nilai dan Kata Kunci. Semua ejaan, Imbuhan dan susunan kata dalam Nilai dan Kata Kunci mestilah sama persis seperti dalam sukatan pelajaran. Untuk bahagian lain dari Definisi yang bukan merupakan bagian dari Kata Kunci, sedikit perbezaan mungkin dibenarkan, tetapi anda sangat disarankan untuk menghafalnya dengan tepat. Ini akan membantu anda menjawab soalan Nilai.

4.Anda guru harus dapat memberi anda nota untuk kandungan akademik setiap Nilai semasa mengajar di kelas. Sekiranya guru anda tidak memberikan nota apa pun kepada anda, anda harus mencatat nota anda sendiri di kelas atau meminta guru anda memberikan nota kepada anda.

5.Anda harus membaca dan memahami semua perkara dalam nota guru anda. Kemudian, anda mesti mengingatinya. Anda juga harus membaca dan memahami buku teks dan mengingat fakta yang terdapat di dalam buku teks. Ini akan membantu anda menjawab soalan berdasarkan fakta dan pendapat anda sendiri (KBKK).

6.Anda mesti melakukan semakan secara berkala. Semasa menyemak semula, periksa semua 36 Nilai, Kata Kunci dan Definisi. Pastikan bahawa anda mengingat semuanya sama seperti dalam sukatan pelajaran. Anda juga harus membaca catatan guru anda dan fakta-fakta dalam buku teks. Penyemakan secara berkala dan berulang akan membantu anda mengingat semuanya dalam jangka masa yang lama.

Penutup

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Soalan Latihan Pendidikan Moral ini membantu anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More