Sumber Rujukan Globalisasi Anda

KOLEKSI SOALAN LATIHAN PRINSIP PERAKAUNAN SPM + SKEMA JAWAPAN

Soalan Latihan Prinsip Perakaunan ini adalah himpunan contoh soalan subjek Prinsip Perakaunan untuk rujukan dan latihan para pelajar dan guru. Koleksi soalan latihan ini disediakan bersama skema jawapan yang lengkap bagi memudahlan para pelajar atau guru membuat rujukan.

Untuk mendapatkan Soalan Latihan Prinsip Perakaunan anda boleh memuat turun seperti dibawah:

Isi Kandungan

Dapatkan “Soalan Latihan Prinsip Perakaunan” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Koleksi Soalan          Modul
Set 1MODUL 1-CEMERLANG-P.-AKAUN
Set 2MODUL 2-CEMERLANG-P.-AKAUN
Set 3MODUL 3-CEMERLANG-P.-AKAUN
Set 4MODUL 4-CEMERLANG-P.-AKAUN
Set 5MODUL 5-CEMERLANG-P.-AKAUN
Set 6MODUL 6-CEMERLANG-P.-AKAUN
Set 7MODUL 7-CEMERLANG-P.-AKAUN

Mencari Kertas Soalan Percubaan SPM Terkini!

Bagi anda yang ingin mendapatkan koleksi Soalan Percubaan SPM terkini , anda boleh memuat turun di link Koleksi Kertas Soalan Percubaan SPM 2019

Tips Menghadapi Peperiksaan Prinsip Akaun SPM

Bagi kertas 2, masa peperiksaan adalah 2 jam 30 minit. Pelajar mesti membahagikan masa sebaiknya untuk setiap soalan. Ini kerana pelajar sebaiknya menjawab semua soalan, jika masa tidak digunakan dengan betul maka tak semua boleh jawab soalan sedangkan soalan tu mungkin senang. Pelajar perlu memilih soalan yang mudah terlebih dahulu. Setiap soalan diperuntukkan tempoh masa yang tertentu.

Terdapat 2 bahagian iaitu bahagian A dan B. Bahagian A mengandungi soalan 1 (10 markah), soalan 2 (25 markah), soalan 3 (25 markah). Bahagian A pelajar wajib menjawab semua soalan. Untuk soalan 1 yang melibatkan soalan struktur, masa menjawab maksimum 10 minit sahaja. Jika tak siap, pelajar mesti teruskan soalan seterusnya. Katakan pelajar memilih untuk jawab soalan 2, masa diperuntukkan 40 minit. Sama juga masa menjawab untuk soalan 3. Jika tak sempat siap teruskan soalan seterusnya.

Bahagian B terdapat 3 soalan, pelajar hanya perlu menjawab 2 soalan sahaja daripada soalan 4, 5 dan 6. Masa untuk menjawab bahagian ini ialah 30 minit setiap soalan. Maka di sini 60 minit diperuntukkan untuk bahagian B.

KOLEKSI SOALAN LATIHAN PRINSIP PERAKAUNAN SPM + SKEMA JAWAPAN
KOLEKSI SOALAN LATIHAN PRINSIP PERAKAUNAN SPM + SKEMA JAWAPAN

KOLEKSI SOALAN LATIHAN PRINSIP PERAKAUNAN SPM + SKEMA JAWAPAN

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Soalan Latihan Prinsip Perakaunan ini membantu anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More