Sumber Rujukan Globalisasi Anda

KOLEKSI SOALAN LATIHAN TASAWWUR ISLAM SPM+ SKEMA JAWAPAN

Soalan Latihan Tasawwur Islam ini adalah himpunan contoh soalan subjek Tasawwur Islam untuk rujukan dan latihan para pelajar dan guru. Soalan ini disediakan bersama skema jawapan yang lengkap bagi memudahlan para pelajar atau guru membuat rujukan.

Untuk mendapatkan Soalan Latihan Tasawwur Islam SPM anda boleh memuat turun seperti dibawah:

Isi Kandungan

Dapatkan “Soalan Latihan Tasawwur Islam” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Koleksi Soalan

          Modul

Set 1

Set 2

Set 3

Set 4
Set 5
Set 6

Set 7

Mencari Soalan Latihan Biologi!

Bagi anda yang ingin mendapatkan koleksi soalan latihan kimia , anda boleh memuat turun di link Koleksi Soalan Latihan Biologi

Pelajar Cina Dapat A+ Dalam Tasawwur Islam

Soalan Latihan Tasawwur Islam
Pelajar Cina Dapat A+ Tasawwur Islam. Sumber:Bernama

Seorang pelajar berbangsa Cina mencatatkan sejarah tersendiri apabila memperoleh A+ bagi mata pelajaran Tasawwur Islam dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010.

Wong Yujing, 18, dari Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman, adalah antara 17 pelajar cemerlang Terengganu yang mendapat 10A+ dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Pendidikan Moral, Sejarah, Matematik, Matematik Tambahan, Fizik, Kimia, Biologi dan Tasawwur Islam.

“Mata pelajaran Tasawwur Islam saya ambil kerana minat dan ingin tahu mengenai agama Islam,” kata anak sulung daripada tiga beradik ketika ditemui pemberita di sekolahnya di sini pada Rabu.

Katanya beliau berminat mengikuti mata pelajaran tasawwur sejak di tingkatan empat lagi dan dia banyak dibantu oleh rakan-rakan Melayu yang mengikuti mata pelajaran itu.

Penutup

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikelSoalan Latihan Tasawwur Islam ini membantu anda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More