Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Contoh Soalan Matematik Tambahan Tingkatan 4

Contoh Soalan  Matematik Tambahan Tingkatan 4 adalah himpunan contoh-contoh soalan yang terpilih dari seluruh negara.

Contoh-contoh soalan ini telah dihasilkan bentuk untuk memantapkan pengetahuan dalam ilmu matematik tambahan. Contoh-contoh soalan ini juga disediakan bagi meningkatkan keterampilan matematik murid supaya mereka mempunyai persediaan yang mencukupi untuk menghadapi atau menangani perubahan dan cabaran masa depan, seterusnya dapat merealisasikan kerjaya yang cemerlang untuk diri, masyarakat dan negara. Fokus Matematik Tambahan adalah ke arah memenuhi keperluan matematik murid yang cenderung kepada bidang sains dan teknologi serta murid yang cenderung kepada sains sosial.

Maklumat yang disediakan di dalam Contoh Soalan  Matematik Tambahan Tingkatan 4  ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan.

Dapatkan “Contoh Soalan  Matematik Tambahan Tingkatan 4” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Contoh Soalan  Matematik Tambahan Tingkatan 4

TAJUK 1 : FUNGSI

TAJUK 2 : PERSAMAAN KUADRATIK

TAJUK 3 : FUNGSI KUADRATIK

TAJUK 4 : PERSAMAAN SERENTAK

TAJUK 5 : INDEKS DAN LOGARITIMA

TAJUK 6 : GEOMETRI KOORDINAT

TAJUK 7 : STATISTIK

TAJUK 8 : SUKATAN MEMBULAT

TAJUK 9 : PERBEZAAN

TAJUK 10 : PENYELESAIAN SEGI 3

TAJUK 11 : PENGGUNAAN NOMBOR INDEKS

 

Kesimpulan

Semoga perkongsian ini Contoh Soalan  Matematik Tambahan Tingkatan 4  manfaat kepada semua terutama mereka yang memerlukan untuk membuat pelbagai persediaan menghadapi peperiksaan nanti. Semoga kita juga mendapat manfaat jika hasil perkongsian kita yang tidak seberapa ini memberi kejayaan kepada mereka.

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana memuat turun Contoh Soalan  Matematik Tambahan Tingkatan 4.

 

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More