Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Cara Download Video Dari Facebook

Cara download video dari facebook

Pastinya menjadi carian anda bila menjumpai sebuah video yang bermakna bukan? DIsini kami kongsikan tatacara yang mudah untuk men”download” video dari Facebook, memandangkan ramai dikalangan kita harus mempunyai sekurang-kurangnya 1 akaun facebook.

Ada beberapa cara untuk download video dari facebook samada menggunakan aplikasi yang boleh didapati di playstore ataupun tanpa penggunaan aplikasi. Untuk ini kami sediakan kedua-dua cara untuk download video dari facebook.

  • Tanpa sebarang aplikasi tambahan yang diperlukan, Ikuti langkah mudah berikut.
    Mula-mula sekali buka aplikasi Facebook pada peranti anda, kemudian cari kiriman video yang anda mahu. Apa yang perlu dilakukan ialah:
  1. Klik pada menu tiga titik pada penjuru atas kanan
  2. Kemudian pilih menu “Copy Link”/”Salin pautan”

Setelah pautan disalin, masuk ke mana-mana laman sesawang berikut

1. FBdown.net

2. Dredown.com

3. savefrom.net

Kemudian tampalkan pautan yang disalin tadi. Pilih kualiti video yang ingin di muat turun lalu klik Download. Selesai, video tersebut akan di muat turun terus ke dalam Galeri peranti anda.

  • Cara dowload video dari facebook menggunakan aplikasi memerlukan anda install dahulu apps yang sesuai untuk download video dari Facebook. Sebagai contoh “Video Download For Facebook” by Manuel Catalan. Recommended! Sebabnya, apps ni mudah digunakan, tak banyak iklan mengganggu dan rating kat Playstore pun boleh tahan bagus. jadi boleh ikut langkat berikut:
  1. Sesudah download dan install apps pada telefon pintar anda, boleh lah terus klik apps/peranti itu untuk buka.
  2. Untuk mencari video yang nak didownload dari Facebook, boleh lah tekan butang FIND VIDEO. Nanti dia akan keluar laman Facebook anda macam biasa. Tapi melalui apps ini lah.
  3. Boleh scroll dan pilih video yang anda nak download. Atau nak lebih mudah, terus pergi ke butang search pada bahagian atas FB, dan mulakan carian kat page mana video tu berada.
  4. Bila dah jumpa video, mudah je. Terus klik, nanti akan naik pilihan untuk PLAY atau DOWNLOAD. So tekan DOWNLOAD. Nanti dia akan terus download video tersebut.
  5. Selesai download, video tu akan terus terpampang pada bahagian gallery video yang sudah didownload. Dah takyah susah-susah nak cari.
  6. Langkah akhir, cuma pilih jer video mana yang nak dimainkan. Klik macam biasa, nanti video akan dibuka dengan player kegemaran anda. Selamat berhibur!

Anda juga mungkin berminat dengan Link berkaitan Cara download video youtube Lengkap step by step Cara buat resume – Lengkap untuk dijadikan rujukan

 

 

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More