Sumber Rujukan Globalisasi Anda

FAMA dan Shopee Melancarkan Bouquet for Frontliners @ MAFI Prihatin

Bouquet for Frontliners

Federal Agricultural Marketing Authority (FAMA) bekerjasama dengan e-commerce platform Shopee telah melancarkan kempen “Bouquet for Frontliners @ MAFI Prihatin” yang memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk menyampaikan penghargaan mereka kepada barisan hadapan dalam memerangi wabak COVID-19. Dalam satu kenyataan hari ini, FAMA mengatakan bahawa rakyat Malaysia dapat menyatakan penghargaan mereka dengan memesan produk bunga dengan produk perusahaan kecil dan sederhana (PKS) di platform Shopee dari 15 Mac hingga 15 April.

Menurut kenyataan itu, terdapat empat pakej produk yang ditawarkan, iaitu Pakej Bouquet bernilai RM60, RM100, RM150 dan RM180. FAMA juga menawarkan baucar diskaun tunai antara 16 hingga 20 peratus. Pembelian dilakukan secara “pre-order” dan akan dihantar ke barisan hadapan di lokasi yang ditentukan di sekitar Lembah Klang, seperti hospital yang disenaraikan oleh Kementerian Kesihatan, Polis Diraja Malaysia dan Angkatan Tentera Malaysia.

fama dan shopee

Kerjasama antara FAMA dan Shopee

Sementara itu, mikrosit eFAMA juga telah dikembangkan di platform Shopee.com, dengan sebanyak 1,000 kedai dalam talian menjual produk pertanian dan bunga melalui eFAMAPlace. Usahawan yang belum mempunyai kedai dalam talian, Kedua – dua tajaan ini akan mengadakan bengkel dalam talian melalui Shopee University untuk membimbing mereka membina dan menguruskan kedai dalam talian. FAMA juga melaksanakan beberapa kempen dan program promosi untuk meningkatkan kesedaran pengguna dan seterusnya menjana nilai penjualan kepada pengusaha yang terlibat.

Sumber Bernama

Artikel lain: Program Pemerkasaan Komuniti Bendung Covid-19

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More