Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Jaket Pantul Cahaya Viral Untuk Kegunaan Penunggang Motosikal Di Malam

Jaket Pantul Cahaya ini ramai yang tidak menyedarinya di pasaran. Tahukah anda, jaket ini menggunakan konsep jaket keselamatan penunggang jalan raya. Baca artikel ini untuk sesuatu yang menarik.

Jaket Pantul Cahaya Viral Untuk Kegunaan Penunggang Motosikal Di Malam 1

Isi Kandungan

Jaket

Jaket merupakan antara salah satu jenis pakaian trending yang selalu dipakai oleh golongan muda, tua dan bahkan kanak-kanak. Pemakaian jaket ini tidak hanya kepada golongan lelaki sahaja, bahkan golongan wanita pun ada. Disebabkan hal ini, maka ada banyak jenis corak dan design jaket yang boleh didapati di pasaran. Selain daripada jaket, ada juga beberapa jenis pakaian yang mempunyai fungsi yang sama tetapi lain namanya. Pada kali ini, saya hanya akan berkongsi dengan anda berkaitan jaket pantul cahaya yang menjadi kegunaan yang bermanfaat buat penunggang jalan raya.

 • Sweater

Kita sering kali melihat anak-anak muda memakai pakaian sweater ini. Tipulah kalau kata  anda tidak pernah memakai atau memilikinya. Kebiasaannya, sweater ini akan dipakai oleh kita semasa berada dalam suasana yang sejuk atau pada waktu malam hari. Akan tetapi, adakalanya sweater juga diaplikasikan sebagai trend pakaian. Ianya akan dikenakan bersama seluar jean untuk keluar, dikenakan bersama seluar track untuk bersukan dan pelbagai jenis fesyen lagi.

 • Hoodie

Hoodie ini secara ringkasannya berasal daripada sweater, tetapi memiliki beberapa ciri tambahan. Ada antara kita yang lebih gemar memakai hoodie berbanding sweater kerana ianya nampak lebih menarik dan bergaya. Tiada sebarang bantahan atau sokongan kepada pemilihan anda kerana perkara ini melibatkan minat dan kesukaan pilihan anda.

 • Cardigan

Pernah dengar cardigan atau tidak? Jikalau sebelum ini, cardigan kebiasaannya hanya dipakai oleh golongan wanita sahaja. Akan tetapi, dari hari ke hari cardigan ini juga dipakai oleh kaum lelaki. Ianya sejenis pakaian yang nipis dan agak labuh di bahagian pinggang. Kalau anda perasaan, ia akan seperti melambai-lambai atau melibas-libas ketika mengenakan pakaian ini. Percayalah, anda pakai apa sahaja mengikut kesukaan anda, anda akan tampil dengan lebih yakin dan berani di khalayak ramai.

Kegunaan Utama Jaket

Sebut pasal jaket, ianya sangatlah meluas dan merangkumi banyak cabang. Lebih-lebih lagi dengan keadaan dunia zaman sekarang yang teramatlah banyak jenis fesyen dan pakaian. Pada kali ini, saya hanya ingin fokus pada jaket keselamatan iaitu jaket pantul cahaya. Haa anda jangan main-main, kedengaran agak remeh tetapi sangatlah berguna untuk anda. Jika sebelum ini, kita hanya tahu jenis jaket keselamatn yang berwarna hijau Neon dan oren Neon sahaja. Tipulah kalau anda cakap anda tidak malu atau segan untuk memakainya. Di bawah ini saya kongsikan dengan anda kenapa jaket keselamatan itu penting.

 1. Membolehkan pengguna jalan raya lain melihat anda.
 2. Memberi peringatan kepada pemandu lain bahawa anda berada di hadapan atau belakang mereka.
 3. Menjamin keselamatan anda.
 4. Anda boleh membawa kenderaan motosikal anda dengan lebih baik.

Jaket Pantul Cahaya

Zaman sekarang, anda boleh kekalkan ciri-ciri jaket keselamatan dengan menggunakan pakaian ini. Di bawah ini saya kongsikan dengan anda beberapa jenis dan model jaket pantul cahaya viral ini untuk anda daripada kedai-kedai yang berlainan. Harga adalah berbeza mengikut jenis kain dan fungsi-fungsi berbeza. Jangan risau kerana saya sertakan link kedai untuk anda. Buatlah pilihan mengikut kesukaan dan bajet anda.

Venom Night Reflective Jacket Windbreaker

Jaket Pantul Cahaya

JENIS BAHAN

Polyester

JENIS JAKET

Windbreaker

CORAK

Kosong dan berbelang

GAYA

Sukan, Korea, Street
Style, Tailored

SAIZ TERSEDIA

L – 5XL(Disarankan membeli 2x ganda saiz sebenar baju anda)

LINK PAUTAN

https://shopee.com.my/product/306025113/5756988258?smtt=0.284128029-1630932237.3 

Myrider(Limited Edition) YAMAHA Night Reflective Jacket Waterproof

Jaket Pantul Cahaya

JENIS BAHAN

Polyester

JENIS JAKET

Reflective Windbreaker

CORAK

Kosong dan berlogo

GAYA

Fashion, Street Wear, Hip Hop, Casual

SAIZ TERSEDIA

S – 4XL(Disarankan membeli 2x ganda saiz sebenar baju anda)

LINK PAUTAN

https://shopee.com.my/product/26335706/9016951156?smtt=0.284128029-1630932322.3

Baju Pantul Cahaya Malam Reflective Jacket

Jaket Pantul Cahaya

JENIS BAHAN

Material Mesh
Fabric

JENIS JAKET

Windbreaker

CORAK

Kosong dan berbelang

GAYA

Sukan, Fashion

SAIZ TERSEDIA

S – 3XL(Disarankan membeli 2x ganda saiz sebenar baju anda)

LINK PAUTAN

https://shopee.com.my/product/30465777/3782439680?smtt=0.284128029-1630932379.3

Reflective Jacket Raincoat(Jaket Pantul Cahaya Awema)

Jaket Pantul Cahaya

JENIS BAHAN

Nylon, Polyester

JENIS JAKET

Hooded

CORAK

Kosong dan berbelang

GAYA

Fashion, Sports, Hip Hop

SAIZ TERSEDIA

S – 5XL(Disarankan membeli 2x ganda saiz sebenar baju anda)

LINK PAUTAN

https://shopee.com.my/product/134945346/3121457398?smtt=0.284128029-1630932768.3

Kebaikan Menggunakan Jaket Ini

Mengapa jaket pantul cahaya ini amatlah disarankan kepada penunggang motosikal di luar sana? Nak tahu, jom baca kegunaan jaket utama ini di bawah. Moga-moga bermanfaat.

 1. Menggunakan ciri-ciri jaket keselamatan yang betul.
 2. Boleh memantulkan cahaya apabila pakaian anda disuluh kenderaan sama ada dari hadapan, belakang, kiri atau kanan.
 3. Kekal bergaya bila-bila masa sahaja.
 4. Boleh dijadikan pakaian untuk berfesyen kerana ianya tampil dalam bentuk sweater atau hoodie.
 5. Mempunyai pelbagai jenis corak dan design menarik mengikut pilihan anda.
 6. Berguna untuk anda yang berjalan dalam keadaan gelap.

*NOTIS: Untuk penunggang motosikal, anda juga amatlah disarankan untuk memiliki sekurang-kurangnya satu jenis Pemegang Telefon Yang Menarik Untuk Dibeli kerana mampu menjamin keselamatan anda di atas jalan. Peralatan ini khusus untuk mereka yang menjadi “Rider” atau memerlukan bantuan navigasi jalan.

Respons Pengguna

PENGGUNA 1:a*****q

“Kain reflecting yang sangat bagus. Kain dia agak panas jadi memang sesuai untuk dipakai pada waktu malam hari. Berpuas hati sangat. “

PENGGUNA 2:mohd****a

” Kena order 2x saiz baju biasa, baru muat. Kain tidak terlalu tebal dan tidak terlalu nipis. Berguna sangat kalau nak pandu waktu malam. Rasa selamat je.”

PENGGUNA 3:an*******f

” Baju memang sangat okay. Dari jauh pun boleh nampak pantulan cahaya dia. Kualiti pun bagus.”

Video Jaket Pantul Cahaya

Masih ragu-ragu dengan keberkesanan jaket ini? Memanglah kerana anda masih belum nampak bukti fizikal di hadapan mata anda. Tetapi, jangan risau kerana di bawah ini saya kongsikan dengan anda satu video review penggunaan sebenar jaket ini di atas jalan raya.

Gunakan Jaket Pantul Cahaya untuk Memandu Di Waktu Malam

Diharapkan agar perkongsian berkaitan jaket pantul cahaya ini mampu membantu penunggang motosikal untuk meningkatkan keselamatan mereka semasa menunggang di atas jalan raya pada waktu malam. Janganlah memandang remeh akan perkara ini. Ambil langkah berhaga-jaga sebelum terkena sesuatu yang berbahaya. Jangan menyesal di kemudian hari kerana sudah tiada gunanya.

Bak kata orang, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian sudah tidak berguna. Jadilah penunggang yang berhemat.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More