Sumber Rujukan Globalisasi Anda

7 Jenis Pemegang Telefon Murah Yang Menarik Untuk Dibeli

Pemegang Telefon menjadi antara salah satu kemudahan teknologi yang dicipta untuk memudahkan urusan seharian manusia. Nak tahu jenis dan bentuk pemegang telefon yang terkenal? Jom sambung baca artikel ini.

Pemegang Telefon

Isi Kandungan

Telefon

Telefon bimbit secara umumnya berasal daripada perkataan bahasa Inggeris iaitu “telephone”. Dalam Yunani pula, tele adalah “jauh” dan phone adalah “suara”. Maka dengan itu, tujuan asal pembinaan telefon bimbit adalah untuk memudahkan komunikasi antara dua pihak dalam jarak yang jauh. Disebabkan adanya kepentingan penggunaan telefon dalam kehidupan dan pengurusan manusia sejagat, telefon makin dikembangkan dari sehari ke sehari yang dilengkapkan dengan variasi kemudahan yang berguna.

Banyak sebenarnya jenis telefon antaranya telefon bimbit, telefon pintar dan telefon awam. Di bawah ini merupakan antara jenama telefon pintar yang popular pada zaman dan trend terkini.

 1. Apple.
 2. Asus.
 3. Xiaomi.
 4. Vivo.
 5. Redmi.
 6. Dan Lain-lain.

*NOTIS: Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut berkaitan sejarah penciptaan telefon, anda boleh membaca di Wikipedia Telefon.

Masalah Yang Dihadapi Berkaitan Telefon

Akan tetapi, meskipun telefon diwujudkan bagi memudahkan pengurusan dan komunikasi manusia, masih terdapat beberapa masalah yang dihadapi untuk mengendalikan telefon ini. Masalahnya adalah seperti:

Pemegang Telefon

 • Lenguh tangan ketika memegang telefon untuk menonton movie atau drama.
 • Berbasikal sambil mendengar lagu, tetapi risau telefon akan jatuh.
 • Membawa motosikal sambil menggunakan Waze atau Maps.
 • Memandu kereta sambil melihat panduan Waze atau Maps.
 • Saiz telefon atau ipad yang besar tetapi tiada tempat meletakkanya.

Pemegang Telefon

Melihatkan kepada masalah di atas, maka penciptaan kaki telefon ini mampu membantu mengatasi masalah di atas. Jikalau dilihat dan difikirkan, sekiranya anda mengalami situasi di atas tetapi tidak menggunakan kaki telefon ini, anda akan membahayakan kesihatan dan diri anda. Contohnya, telefon itu akan jatuh berkecai ke atas jalan atau yang paling teruk, membahayakan nyawa anda.

Ingat sebelum kena, jimat sebelum habis. Fikir-fikirkanlah untuk diri anda. Kita mampu mengubahnya.

Kategori

Jikalau anda perhatikan, kaki telefon ini ada banyak jenis dan bentuk mengikut kegunaan di tempat yang tertentu. Mesti anda akan perasan bukan, dalam kereta bentuknya lain, penunggang motosikal berbentuk lain dan seumpamanya. Di bawah ini saya kongsikan beberapa kategori kaki telefon yang wujud.

 1. KATEGORI RUMAH
  • Untuk kategori di rumah, anda boleh perhatikan kaki telefon ini saiznya lebih panjang dan besar kerana ketinggiannya diubah mengikut kedudukan pengguna. Contohnya, anda mahu menonton movie bersama, anda anda merendahkan kaki telefon dan sebaliknya.
 2. KATEGORI KERETA
  • Penggunaan kaki telefon dalam kereta kebiasaanya diletakkan pada atas dashboard kereta yang mana mudah untuk dilihat. Kedudukannya tidak menghalang pemandangan pemanduan seseorang itu. Ianya akan didirikan sama ada di sisi kiri atau kanan kereta. Ada juga yang meletakkan pada stereng kereta mengikut kesusuaian anda.
 3. KATEGORI MOTOSIKAL/BASIKAL
  • Untuk kegunaan ini, kebiasaannya akan digunakan oleh mereka yang pulang ke kampung halaman atau rider FoodPanda, Grab, GetFood dan sebagainya. Maka. dengan adanya kaki telefon ini, mereka boleh memegang handle motosikal dengan baik. Bagi basikal pula, mereka boleh merekod jumlah jarak kayuhan mereka.
 4. KATEGORI BELAJAR
  • Zaman sekarang, kita boleh katakan pelajar menggunakan platform atas talian untuk sistem pembelajaran mereka. Kadangkala, ada dalam kalangan mereka yang tidak mempunyai laptop dan komputer, maka terpaksa menggunakan telefon pintar untuk sesi Google Meet, Microsoft Teams, Zooms dan seumpamanya. Dengan kaki telefon ini, mereka boleh menatap skrin telefon seperti menatap skrin laptop.

Pemegang Telefon Shopee

Di bawah ini saya senaraikan beberapa jenis pemegang telefon yang boleh anda pertimbangkan untuk membelinya nanti. Harganya amatlah berpatutan dan murah sahaja. Sesuai dengan bajet anda.

 • Multifunction Neck Phone Holder 

Pemegang Telefon

HARGA

 RM4.39

NAMA KEDAI

mystxdirect

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

Menonton Movie di Rumah

 • Pemegang Telefon Mobile Holder

Pemegang Telefon

HARGA

 RM5.50

NAMA KEDAI

mystxdirect

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

PdPr,Tengok Movie, Rakam Video

 • Jumay + Kawalan Jauh Dipadang Di Dinding

Pemegang Telefon

HARGA

 RM7.00

NAMA KEDAI

sander666.my

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

Letakkan telefon pada dinding,ambil gambar

 • Aluminium Alloy Phone Holder Motircycle GPS Handphone Bracket

Pemegang Telefon

HARGA

 RM8.81

NAMA KEDAI

gapdase

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

Motosikal, Basikal

 • 360′ Degree Rotation Car Dashboard Mobile Phone

Pemegang Telefon

HARGA

 RM4.05 – RM11.90

NAMA KEDAI

lavender99love

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

Kereta

 • Braket Pemegang Telefon Lengan Panjang Fleksibel 360

Pemegang Telefon

HARGA

 RM12.27

NAMA KEDAI

hansemman

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

PdPR, Rumah

 • Pemegang Telefon Bimbit Di Sebelah Katil

Pemegang Telefon

HARGA

 RM162.00 – RM257.00

NAMA KEDAI

klxh5ay28

LINK PAUTAN

Tekan Link Pautan Kedai Di Sini.

KEGUNAAN

Dalam Bilik,Rumah

Kelebihan Menggunakan Pemegang Telefon

Ada antara kita yang merasakan bahawa tiada fungsi penting dalam penggunaan kaki telefon ini. Jangan ambil remeh kerana anda akan menyedarinya suatu hari nanti. Meskipun begitu, ini hanyalah cadangan dan saranan untuk membantu anda. Anda mahu meggunakannya atau tidak, terserah anda sahaja. Buatlah pilihan yang bijak.

 1. Memastikan anda kekal fokus ketika membuat navigasi arah panduan anda.
 2. Kurang menunduk untuk melihat skrin telefon anda.
 3. Megurangkan rasa lenguh dan sakit ketika memegang telefon.
 4. Mendekatkan penglihatan anda dengan skrin telefon.
 5. Mengelakkan telefon bimbit terlepas daripada genggaman tangan.

*NOTIS:

Selain daripada pemegang telefon ini, anda juga boleh membaca artikel berkaitan barangan yang murah dan berguna. Anda boleh membaca artikel berkaitan Sofa Udara Murah Shopee dan Mesin Basuh Lipat Mini. Moga-moga barangan seperti ini mampu membantu anda.

Respons Pengguna

PENGGUNA 1: ad********ri

“Phone holder ini amatlah kukuh dan boleh menahan telefon daripada jatuh. Setakat ini, penggunaannya amatlah membantu saya”.

PENGGUNA 2: m*****1

“Sangat membantu suami saya untuk menjadi runner penghantaran barang”.

PENGGUNA 3: u*****m

“Mudah sangat untuk melihat telefon kalau guna pemegang telefon ini. Tambahan lagi, dekat dengan charger”.

Video “Phone Holder”

Dapatkan Pemegang Telefon Anda Sekarang Pada Bajet Yang Rendah Sahaja

Diharapkan agar perkongsian berkaitan pemegang telefon ini mampu membantu anda bagi meningkatkan kualiti kehidupan seharian. Jikalau anda memandu dan memerlukan bantuan aplikasi Waze atau Maps untuk menunjukkan jalan, jangan lupa untuk menggunaka pemegang telefon ini. Sesungguhnya, memandu sambil melihat telefon amatlah tidak digalakkan.

Meskipun setakat ini tiada sebarang kecelakaan atau kecederaan yang berlaku, ingatlah bahawa padah boleh berlaku bila-bila masa sahaja tanpa dijangka. Kesannya akan melibatkan insan tersayang anda. Kekal selamat di jalan raya.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More